Teknik när den är som bäst, jag har listat mina favoritappar när det kommer till att förenkla min vardag. Ofta är det små moment som känns stora och så småningom blir till höga trösklar. Detaljer man missar eller glömmer som gör dagen mycket mer stressig eller komplicerar till det i onödan. Jag tänker att hjärnan har flera ”fönster” öppna som en skärm, saker man ska komma ihåg, saker man ska göra. Ju fler fönster man kan stänga desto enklare blir min vardag då jag kan koncentrera mig på en sak i taget och inte ha massa flimmer runt omkring som jag inte ”får” glömma.

Först ut i listan på appar som förenklar min vardag är kanske den enklaste av alla..

  • Anteckningar; Jag skriver upp mått jag behöver komma ihåg tex om jag renoverar något eller letar gardiner. Är jag ute och hittar något som jag tror passar så är det bara att ta upp telefonen och jämföra måtten. Jag gör även listor på saker jag ska göra eller packa. Som när vi ska åka ner till Spanien tex. Då brukar jag skriva upp på min Spanien lista saker som jag ska packa ner som jag annars lätt glömmer bort. Framförallt de gånger vi tar bilen ner.
  • Kalender; Så fort jag får något med ett datum involverat så lägger jag in det i kalendern med två notiser, en dag innan och kanske två timmar innan. Sedan kan jag kasta brevet (mindre prylar) stänga ner fönstret helt i min hjärna och ändå komma ihåg barnens matsäck, mötet, fika med kompis, jobb som ska levereras.
  • Hälsa appen; (iphone) Varför ladda ner en till app för att räkna steg och hålla koll på hälsorelaterad statisitik när den som kommer med telefonen fungerar utmärkt? Tänkte jag skulle börja använda den som ett ”spel” med min son. Vem kan tjäna ihop flest steg osv för att motivera oss båda att gå mer.
  • Swish; Behöver jag ens förklara denna?
  • Manything; Kameraövervakning på ett enkelt sätt. Istället för att köpa dyr kameraövervakningssystem så kan du med hjälp av en gammal iphone (som säkert bara ligger i lådan och samlar damm ändå) få en fullt fungerande övervakning med ljud kopplat till din egna mobil. Tex om man vill se i spädbarnens rum, hemma hos föräldrar som blivit gamla eller om hunden är ensam hemma.
  • Barnabys; Samlar ihop alla auktionssighter på ett och samma ställe. Så om jag letar efter en specifik vintage / designmöbel eller pryl så skapar rjag en bevakning och får en notis om det kommit in. På så vis slipper jag lägga tid på att googla igenom alla sidor i min jakt.
  • Sellpy: Dags att rensa ut garderoben? Har barnen växt ur sina vinterkläder? Jag beställer påsar från Sellpy som sorterar, fotar och säljer åt mig. Ja, de hämtar även kläderna hemma hos mig. För ärligt talat blir det inte av att jag själv ska fota och lägga in annonser för de saker jag vill sälja istället för att lämna in på stadsmission eller liknande.
  • Hotel.com: När jag reser använder jag uteslutande denna app. Enkelt sätt att se vad det finns för boenden i det området jag befinner mig i. Man slipper ringa runt och boka. Dessutom samlar jag på mig gratisnätter på hotell.

Du kanske också gillar: