Jag samplanterar tulpanlökar och somnar en stund i sensommarsolen

En sensommarhelg i början av september bjöd på sol som smekte nacken och väckte lusten att planera för våren. Det perfekta trädgårdsvädret bjöds det på och jag njöt som man bara kan när allt är moget och tiden går långsamt. Eller jag inbillar mig iallafall att tiden går långsamt. Vill inte rusa, vill njuta och låta trädgården berusa.

Idag samplanterade jag ner de första tulpanlökarna och narcisserna.. jag har en känsla av att det kommer bli många fler. så härligt att ha de första vårblommorna att se fram emot. Efter en hel del funderande så landade jag i att jag vill gräva ner dem mellan lavendeln i gången under klätterrosen. Tänkte det kunde bli fint med något som blommar tidigt där.. och sedan när tulpanerna vissnat ner så har lavendeln kommit igång och kan förhoppningsvis täcka det vissna tulpanbladverket (som ska ligga kvar så att tulpanen kan suga åt sig dess näring och komma tillbaka nästa år. )

De ska tydligen trivas bra ihop, lavendel och tulpan.

Jag valde en aprikos färgskala på narcisserna och tulpanerna. Jag älskar aprikoser och jag älskar blommor som är aprikosfärgade.. Ska bli så roligt att se hur de kommer blomma i vår.
Jag satte Narcissen Sweet Desire längst bak, närmast planket för den blir högst. Sedan varvade jag två olika tulpaner; Tulipa Charming Lady och Mango charm.

Jag har som mål att göra något i trädgården varje dag.. ofta blir det mer än så. Det är ju så roligt sen när det växer och man får njuta av sitt arbete. Att njuta i trädgården är också en stor del av trädgårdsarbetet..

Att lägga ut lite kuddar och filtar, läsa högt ur en bok med en trogen hund som lyssnare och sedan kanske slumra en stund.. Nando snarkar sött och doften av san marzano tomater som håller på att mogna berusar. Sensommar ändå.. kan vara ganska fint

1 thoughts on “Jag samplanterar tulpanlökar och somnar en stund i sensommarsolen

  1. Pingback: Jag samplanterar tulpanlökar och somnar en stund i sensommarsolen - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.