Himmelsk Semmelmilkshake

Eftersom jag flyttat över mitt bloggande hit så lägger jag även över receptet på semmelmilkshaken då ni är flera som frågar om det, så här kommer inlägget igen..
Processed with VSCO with hb2 preset

Smäller av vad gott detta var!
Som bekant så gillar jag att mixtra och testa lite olika grejer i köket.. läser recept lika sällan som jag läser manualer eller står i kö.. det är lite mot min natur vilket ibland kan resultera i himmelska saker som denna här..! Dessutom är den nästintill laktos, socker och glutenfri.

Jag är inte mycket för tårtor, bullar eller bakelser men semlan står i en klass för sig. Svår att motstå för mig, det och alla instagramfoton på den ena semlan efter den andra fick mig att vilja testa att göra en variant.
Glad jag är för detta var bland det godaste jag druckit.
Mäktigt? Ja
Mättande? Ja
Smakar semla? Ja

Processed with VSCO with hb2 preset

Så med det sagt kanske det i inte är något man dricker till frukost eller som dessert efter en middag. Men efter en långpromenad eller när man inte orkat laga lunch..här kommer lite höftat recept till ett glas;
1/2 dl havremjölk
1/2 dl mandlar naturella
3 matskedar oatly vaniljglass
Kardemumma efter smak
Grädde
Brioche
Florsocker

Mixa mandlarna först tills det nästan blir mjöl. Häll i glass, kardemumma, mjölk och mixa igen.
Häll upp på glas, toppa med grädde, utskuren briochebit och florsocker.
Njut!

Processed with VSCO with hb2 preset

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.