Naturliga skönhetsbehandlingar

de longhi medicus

Kan vi prata lite skönhet..? jo jag frågar först eftersom det fortfarande år 2017 tycks vara lite av ett tabu i dagens Sverige. Trots vår feminism och jämställdhet så rynkas det väldigt gärna på näsan åt dem som gör estetiska behandlingar. På det sättet är jag kanske ganska liberal och tycker att alla och envar får göra så som de tycker passar dem själva bäst. Vill man bättra på sitt utseende lite så varför inte..? Huvudsaken är att man gör det för sin egen skull och inte för någon annan. När jag vill unna mig någon behandling så går jag alltid till Stockholm Medicus som för övrigt även har det godaste kaffet 🙂

DC6A3540

Jag har gått till dem så länge, flera år nu och de finns supercentralt mitt ovanför Mood Gallerian i så fina och fräscha lokaler som känns mysiga och välkomnande trots att de även utför operationer här.

Under de senaste åren har jag fått lite av en hudobsession, huden speglar verkligen allt. Hur man mår, hur man sovit, vad man ätit och jag tycker att min hud är så mycket bättre nu när jag är äldre än när jag var i 20-årsåldern och jag tror det har att göra med dels vad jag äter givetvis men även de behandlingar som jag gör. Mina favoriter är är fraktionerad laser, IPL beahndlingar men jag har även provat carboxy mot mörka ringar, plasma för lyster och då och då lite syrabehandlingar. Huden får en helt annan struktur, renhet och ett glow som gör det mycket lättare att underhålla till vardags med ett minimalt antal produkter och smink.

DC6A3549

Det bästa med de behandlingar som jag nämnde ovan är att de är helt naturliga, man jobbar med ljus, syre, plasma från sitt eget blod, (låter märkligt men egentligen väldigt logiskt) huden syresätts på nytt inifrån och gamla hudlager och orenheter tas bort med lasern vilket ger ett fantastiskt resultat. Små linjer och rynkor försvinner utan att man behöver hålla på med fillers och sånt även om det kommit helt naturliga sådana nu med. Men på detta sätt så skjuter man upp eventuella andra ålderstecken ganska rejält, hellre förebygga tänker jag.

Maria på Medicus är dessutom fantastiskt duktig och varm person som alltid gör att man känner sig ompysslad och omhändertagen. De har en hel del naturliga behandlingar som jag kan rekommendera varmt. Jag vet att många brukar känna att de vill fråga om dessa behandlingar, kanske just för att det är lite tabu att prata om det? Men efter att ha bott i Venezuela där alla typer av skönhetsbehandlingar inklusive operationer är så pass normaliserade och inget som man lägger personliga egenskaper eller värderingar i. I en perfekt värld kunde man kanske önska att alla skulle vara nöjda med sig själva precis som man är men eftersom samhället inte ser ut så idag så vill inte jag vara den som kommer och pekar med hela handen och döma någon. Tycker det är synd att någon ska lida i tysthet över något för de tror att det inte finns någon lösning när det i själva verket oftast gör det. Eftersom jag är feminist så tycker jag dessutom att det borde vara tabu att döma och kritisera andra kvinnor och deras beslut, något som jag tycker att vi kunde bli bättre på här i Sverige även om vi kommit en bit på vägen.

I Sverige har vi fortfarande attityden att vacker är korkad och ful är smart för att tala klarspråk.. varför är det så? Så trist och förlegat och inget jag är van vid när jag jämför med Italien, europa och ja egentligen nästan resten av världen. Så märkligt. Så låt oss skippa jante, svensk avundsjuka eller vad det nu är som sätter krokben för alla underbara kvinnor där ute och gör som ni känner helt enkelt och strunta i resten. Att få känna sig fin är otroligt viktigt för självkänslan och inget man ska skämmas över.

Love

Lina

2 thoughts on “Naturliga skönhetsbehandlingar

  1. Emelie says:

    Intressanta tankar! Jag håller helt med dig om att alla ska kunna få göra som de vill när det gäller skönhetsbehandlingar utan att bli dömda av andra. Men samtidigt tycker jag att det är problematiskt. Jag tänker bland annat på att det blir en klassfråga. För hur många har egentligen råd med de behandlingar du pratar om, eller skönhetsingrepp eller liknande? Sedan är min gissning att det är typ 95% kvinnor som gör dessa behandlingar. För min del hade det också känts mindre problematiskt om det var lika vanligt för både män och kvinnor. Så jag är lite kluven i den här frågan

  2. Lina Paciello says:

    Ja det är ett ämne som många känner sig kluvna i, helt klart. Tror det är en kombination av kulturella, ekonomiska, personliga och geografiska aspekter som spelar in. Men vet att det är otroligt vanligt med manliga patienter i storstäderna iallafall. Vet fall med bröstcancerpatienter som inte vetat om att de kan få subventionerade behandlingar, vilket är lite sorgligt..

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.