Söndagsdetox

En del säger söndagsstek, jag säger söndagsdetox!

hälsa detox juice lina paciello

Idag vår en sån där hemmafixardag ni vet, tvätta kläder, plocka och dona. Men även en ta-tag-i-surdegar-dag. En gigantisk spackelfläck vid trappen, slipades och målades äntligen över, en kant vid tegelstensväggarna blev rak och fin med lite bruk. Sådana dagar är som gjorda för att köra en detox tycker jag. Du har fullt upp med annat och hinner inte tänka så mycket på mat så då är det perfekt att bara halsa några juicer.

För några år sedan gick jag en distansutbildning i hälsa och näringslära, ett ämne som jag verkligen älskar. Mat och kost är en stor del av hur vi mår, vårt humör och välbefinnande. Tillsammans med en vännina startade ett av mina företag ett home-delivery-juicedetox-företag. Jag satte ihop näringsfyllda recept, 6 st att dricka under dagen i en specifik ordning.

Företaget är sålt idag men kunskapen har jag med mig och jag får fortfarande frågor om hur man ska göra en bra detox men jag tycker verkligen inte att man ska komplicera till det. Jag är inte mycket för regler utan det är viktigare att man får in det i vardagen på ett naturligt sätt.

Detox hälsa rawfood lina paciello

Detoxen behöver inte pågå under 3 dagar och du behöver inte bara dricka juice. Ibland kör jag en halvdag, dvs gröna juicer till frukost och lunch sedan äter jag en råkostsallad till middag och lite varm havremjölk med kanel innan läggdags. Det är också ett jättebra alternativ som är snällt mot magen, sinnet och smaklökarna.

Mina tips är att se till att ha mycket grönsaker hemma, gärna gurka som är bra både i juice och att knapra på. Förbered en kanna citronvatten med:

  1. citron/lime
  2. 1tskd honung
  3. Färsk ingefära
  4. chili
  5. kanel

Drick detta mellan dina juicer, som gärna ska vara så gröna som möjligt, dvs på mer grönsaker än frukt. På så vis får du i dig mängder med näring utan att trigga igång sockersuget. Mina favoritgrönsaker att mixa lite efter tycke o smak, prova dig fram är följande:

  • Gurka
  • Citron/lime
  • Alla sorters betor
  • Morötter
  • Grönkål
  • Ingefära

Om du vill ha i lite sötma så är äpple väldigt tacksamt, ger mycket juice, smak och sötma. Passar med alla grönsaker ovan. Så glöm regler och prova dig fram lite, en grön juice är bra mycket bättre än ingen. Blir du kall så drick örthe eller en ekologisk grönsaksbuljong med så lite salt som möjligt.

citronvatten hälsa detox lina paciello

De andra i familjen fick pasta så det gick ingen nöd på dem.

Processed with VSCO with hb2 preset

Så iväg och pressa lite grönt nu vettja!

Kram

Lina

1 thoughts on “Söndagsdetox

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.