Så här på black friday tänkte jag att det kunde passa bra med temat svarta jeans, närmare bestämt fyra fredagsfavoriter när det kommer till svarta jeans. En stapelvara i garderoben och en bra grund att stå på.

Men att hitta de där perfekta svarta jeansen, eller jeans över huvudtaget kan vara en riktig utmaning. Just nu känner jag mig så otroligt nöjd med just de svarta jeansen jag har i min gardeob att jag jag kände att jag ville dela med mig med er. När det kommer till jeans så är de största utmaningarna för mig att hitta jeans som inte är för långa och som sitter bra i midjan och runt höfterna. Jag är inte lång och jag har en ganska liten midja samtidigt som jag har bredare höft.. En ganska vanlig figur om jag gissar rätt. Så om du är lite som mig så kanske detta kan hjälpa dig i jakten på de perfekta svarta jeansen. Priser från 399 kr

Jag har valt följande fyra jeansmodeller som jag tycker skapar en komplett jeansbas i garderoben, jag har fler men som jag inte alls använder lika ofta som dessa.

  • Först ut; Ett par mom jeans, lite vintage feeling som är de jag har på mig på bilden nedan. Dessa jeans är de ljusaste av de fyra jag valt ut. Längden är perfekt för mina 1,64 cm. Raka ben, lite loose fit och hög midja. Modellen heter Betty och finns här för 399:- (299:- idag pga black friday) Använder dessa jeans hela tiden. Får ofta frågan om vart de kommer ifrån och jag tycker de ser ut som om de riktigt, riktigt dyra så detta blir tips nr 1.
  • Nr 2 är ett par jeans med slim fit och normal midja, lite stretchiga och passar till allt från ballerina till vinterstövlar. Jag vet att det är mycket vida jeans som syns nu men på vintern tycker jag det är skönt att kunna ha jeansen i stövlar och boots och dessutom så är det en klassiker vid det här laget. Alla bilder ovan är med jeans nr två, från Toteme, Slim waist.
  • Nr 3, är gjorda speciellt för mig, Custom fit Denim, ja dessa är skräddarsydda efter mina mått och önskemål och de kostar inte mer än många andra jeans där ute. Jag har själv valt hur långa och vida jag ville ha dem nedtill och hög midja. Dessa är de jeansen som givetvis sitter bäst i midjan på mig. De är gjorda av surplus material och sydda nära Sverige. Mitt hjärta slår lite extra för allt detta och känslan när man drar på sig ett par jeans som är sydda efter en egna mått är obeskrivligt. Finns att få måttsydda (online) hos Studio Heijne
  • Nr 4, Till mina fyra favoriter hör även denna sista modell hemma. En klassiker vid det här laget. Extra hög midja, och raka ben.. jag pratar om ribcage från Levis.

Du kanske också gillar: