De har en ny visual merchandiser inom företaget och Lexington jobbar nu med pr byrån By Babba, det känns som att det bara kan bli magi av det. Om jag spår rätt så tror jag vi kommer att se mer av denna typ av avslappnad lyx som Lexington är så känd för.

Vid något tillfälle skrev jag om hur jag ibland önskade att jag levde i en Lexingtonreklam. Så där casual avslappnat, elegant men på ett subtilt och diskret sätt. Innan vi flyttade till vår sekelskiftesvilla i trä med knarrande trägolv och högt i tak hade jag gjort en moodmoard och flera av bilderna var just ifrån Lexington. Ni vet, mysiga täcken i en Adiron deck-stol, insvept i ett duntäcke på verandan med en kopp kaffe i handen.. Ja, jag erkänner jag ville ha just det. Det tog mig ett år av att titta på denna moodboard dagligen (jag hade den i min wic, ca 1,5 meter hög, svår att missa) innan i princip allt på den var uppfyllt. Det var några år sedan och idag tar jag pulsen på Lexington som det bubblar lite extra om just nu…

Ett besök på deras showroom över Stockholms takåsar stod på morgonens schema. Jag passar på att titta lite på deras nyheter. Bland annat en klassik väsk- och plånboks kollektion, i en enkel, klassisk och clean stil. Skinnet kommer endast från rester av köttindustrin. Man tar till vara på det som redan finns och det gillar jag. Vi behöver fler som tänker mindre svinn. Jag vet att en del som är veganer kan tycka att det är fel ändå men ur ett miljöperspektiv är det bättre än plast. Jag gillar naturliga material men där produktionskedjan är transparent, human och hållbar. Deras dunprodukter är gjorda på enbart återvunnet dun och det känns så bra.

Så mysigt showroom över takåsarna.
Ett nytt mönster som kommer igen på kuddar men även plockas upp på bland annat en bedårande sommarklänning. (Tyvärr inte med i bild)
sommarens print på porslin går i marint tema.
Nytt blommigt mönster som kommmer till våren.
Helt nytt är en kollektionen med parfym, lotion och tvål bland annat. Forest finest var min favorit.
Kavaj från Lexington höst 2019

Du kanske också gillar: