Persiko caprese

Caprese persika

När vi ändå är inne på persikor och aprikoser så tänkte jag tipsa om detta recept.. Persiko caprese. Ett lite intressant alternativ till vanlig caprese.

Jag har svårt för vattniga och smaklösa tomater från kyldisken så jag brukar byta ut tomaterna i mina sallader till någon frukt istället. Tomater för mig ska vara solvarma, söta och smakrika, annars låter jag helst bli dem.

Så här har jag valt att byta ut tomat mot persika istället .

Förrätt persika recept

Jag har helt enkelt varvat persika, mozzarella, basilika, och prosciutto. Sedan har jag hällt över lite flingsalt, olivolja, balsamvinäger ( lite bara) och valnötter och kapris för lite umpf.

Recept caprese sallad

Man skulle lika gärna kunna blanda allt i en skål men jag gillar att lägga upp det så här så man lättare kan plocka lite vad man vill.

Förrätt plockmat recept

Mina favoritfrukter att byta till istället för tomat är; jordgubbar, mango, papaya, persika och aprikoser. Det brukar göra sig väldigt bra i sallader på gröna blad. Råkostsallader på vitkål och morot passar bäst med äpple, ananas eller päron om du frågar mig.

Så med det säger jag skål och trevlig helg.

Lina

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.