Semestern står för dörren så idag bjuder jag på 7 tips på hur du tar snygga och instagramvänliga foton även på semestern.

Väldigt ofta ser jag kommentarer om att det tappas följare så fort man lägger upp en semesterbild i flödet. Väldigt synd och lite trist kan jag tycka. Men hur gör vi för att vända på det? Så att man inte behöver lägga upp foton på soffan hemma medan man ligger på stranden i Palma? Kanske ska nämnas att detta dilemma oftast gäller för instagram konton med en viss inriktining, tex inredningskonton eller mat/recept konton där man inte är i den miljö man vanligtvis publicerar bilder från. Mode och lifestyle konton kanske har det lite lättare här.

Personligen tycker jag resor är det perfekta tillfället för at fota och kreativiteten triggas igång av nya platser och miljöer. Jag vill även gärna se och följa andra på deras semestrar och inte bara se deras soffor så här kommer mina bästa tips på hur du tar snygga semesterfoton som passar in i ditt instagramflöde.

Närbild funkar bra.
  • Om du har ett speciellt färschema i ditt flöde så kan du fota saker som har samma färg och ton. Det kan vara svajjande gräs, snäckor på en strand eller löv/växter i närbild. Det ger en känsla av var du är utan att du nödvändigtsvis behöver lägga upp en bild på dig själv, rödbränd vid poolkanten.
  • Reka lite inan du åker, kolla in geotaggar på instagram och se vad folk publicear just på den orten du ska till. Då ser du lite färger, ljus, location och kanske hittar någon plats du vill besöka eller äta på.
  • Tidpunkt Är man på solsemester så är solljuset oftast väldigt skarpt därför kan det vara bättre att fota i skuggan eller vid solnedgången. Kolla väderappen för att se när solen går ner och fota då istället och njut av semestern under dagen.
  • Fota uppifrån Att fota från en höjd är en klassiker men som tål att repeteras, här är några exempel på bilder tagna uppifrån över landskap och takåsar som jag tagit på tidigare resor.
  • Arkitektur och inredning, ligger ditt fokus på inredning så finns det säkert en hel del på resan du kan fota och fortsätta ge dina följare inspiration. Fokusera på närbilder om du tycker att helheten skulle sticka ut för mycket. En bild på en spegelram, en snygg designstol, ett superfint inrett café är bara några förslag.
  • Svartvitt om ljuset, kvaliten eller färgerna inte är de allra bästa så kan det vara väldigt effektfullt att göra bilden svartvitt istället.
Detalj från Bank Hotel
Tårtbit från resa i Italien
  • Mat som matchar ditt flöde är ofta en bra idé.

Lycka till nu och jag hoppas jag får se mängder med härliga semesterbilder framöver!

Du kanske också gillar: