Hej och hallå raringar, jag har kommit fram till slutsatsen att det här med att vara estet, att tycka om fina och tilltalande miljöer och mat är riktigt hälsosamt. Om ni undrar hur jag tänkte nu så går tankebanan ungefär så här; igår var jag på Cleansingday

IMG_1002

IMG_1003

(de har superbra och fräscha nypressade juicer) för att träffa Anna som gör hälsoskanningar där då och då. Den lilla aparaten mäter kroppens olika värden 6 veckor bak i tiden och framförallt hur starkt skydd mot de fria radikala kroppen har, kroppens Karatoinoid värde. Ju högre värde desto starkare skydd.

Mitt resultat ser ni nedan;

IMG_1001

Karatoinoid värdet, om jag förstått det rätt efter att ha läst på, är liknande karoten, och kommer ifrån färgrik frukt och grönt.

Man brukar ju säga att man ska äta efter regnbågens färger just för hälsans skull, och att man bör få sig ca 8 nävar grönt per dag, vilket kan vara svårt. Här till min logik, färgrika grönsaker och frukter är så otroligt vackra och tilltalande på tallriken och jag äter dem lika mycket med ögat som med munnen. Alla dessa rödbetor, gröna och lila blad, bär och exotiska frukter blandat med inhemska betor är otroligt vackra men viktigast av allt så slog apparaten nästan i taket och jag fick superhöga siffror 65000 wohoo! (högt är bra i detta fall)  Alltså har jag väldigt högt skydd mot fria radikaler som många gånger är boven till sjukdomar. Utöver kosten så påverkar även stress, träning och ditt genetiska arv resultatet. Det är även detta som gör att jag orkar hålla så högt tempo och nästan aldrig blir sjuk. Så servera vackra färgrika tallrikar med lika vackra juicer till och skippa den där gråa köttbiten som gör lika lite för hälsan som för blicken.

Självklart passade jag på att köpa hem lite mer juice av tjejerna.

DC6A5426

DC6A5424

Du kanske också gillar: