Jag gör en girlang av apelsin

Apelsiner hör julen till och likaså girlanger. Så om vi kombinerar de två så får vi givetvis en apelsingirlang. Väldigt enkel att göra och väldigt vacker i all sin enkelhet. Hela hemmet doftar underbart när man gör dessa girlanger. När de tunna apeslinskivorna torkar i ugnen sprids en behaglig doft som är ljuvlig och julig. Särskilt svårt är det inte heller.

Jag väljer ekologiska apelsiner då jag inte vill att ångorna som bildas i ugnen när de torkar ska innehålla skadliga ämnen. Jag vill kunna andas in doften djupt och riskfritt.

Jag skär upp lite lagom tunna skivor av apelsinen. Dels blir det fler skivor av varje apelsin då men även för att de torkar snabbare då. Jag lämnar ugnsluckan lite på glänt så fukten kommer ut. Låg värme och varmluft på så går det lite snabbare.

När skivorna är torra så trär jag dem på jutesnöre, tycker det är fint när de sitter lite glest så jag lämnar lite mellanrum mellan skivorna.

När girlangen är klar så kan jag tänka mig flera olika användningsområden. I granen, på det dukade bordet, över den öppna spisen eller trappräcket.

Ett lagom enkelt pyssel som går bra att göra tillsammans med barnen. Det är ett hållbart och plastfritt alternativ som inte bara sprider väldoft och är vackert. Om man inte vill ha det kvar sedan så komposteras det lätt i jorden.

2 thoughts on “Jag gör en girlang av apelsin

  1. Pingback: EN ENKEL APELSINGIRLANG - Blogghubb

  2. Pingback: EN ENKEL APELSINGIRLANG - Veni Vidi Visa

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.