Pannkaka utan ägg och gluten

Eftersom vi nu har lite extra tid över så tog jag tillfället och testade ett recept jag haft i tankarna ett tag. Att göra pannkaka utan ägg och utan gluten och laktos med för den delen. Kan detta vara pannkakan som alla kan äta? Veganer, glutenintoleranta och laktoskänsliga..? Himla gott blev det med. Jag gjorde tillochmed en nyttig ”sylt” på färska bär, chiafrön och honung. Det är inte några bananpankakor jag pratar om. Jag har egentligen bara gott efter min egna ”byt ut” princip. Dvs att jag byter ut de ingredienser som jag inte vill ha till ett alternativ som passar mig bättre. Mjölk är ju lätt, bara att byta ut mot valfri växtbaserad mjölk. Jag använde min egna krämiga havremjölk. Mjöl, samma där, antingen använder man vanligt vetemjöl eller så byter man ut det som jag gjorde i detta recept. Jag använde lika delar havre mjöl och bovetemjöl men här kan man variera hur mycket man vill. Det som var lite knepigare var ägget. Hur skulle jag ersätta det? Läs receptet längst ner så ser du vad jag använt. Jag tänker även att detta är ett bra recept nu när många stannar hemma. Säg att du kanske får slut på ägg och mjölk och vill ha pannkaka. Då kan du göra dem ändå. Pannkakorna går att rulla, de spricker inte, de är lätta att steka och vända och så klart väldigt goda! Varsågoda.

pannkakorna satt perfekt mellan allt fix här hemma. Jag har hunnit måla om köksluckorna och skrapar två vackra gamla dörrar på sin färg. Här kommer receptet på pannkakorna utan ägg, laktos och gluten.

  • 2 1/2 dl lika delar havre/bovetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk / valfri växtbaserad mjölk
  • Istället för ägg tar du kikärtsspad. Ca 3 iskuber (jag fryser in och smälter vid behov)
  • 3 msk cocosolja (1 msk motsvarar ca 15 g)

1 thoughts on “Pannkaka utan ägg och gluten

  1. Pingback: PANNKAKA UTAN ÄGG OCH GLUTEN - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.