Fyra franska apoteksfavoriter

Det finns några hudvårdsprodukter som jag alltid återvänder till, som återställer balansen och lugnar min hud. Apoteksfavoriterna som jag alltid kan lita på. Av någon anledning är de franska apoteksprodukter. Jag är inte mycket för att experimentera med olika hudvårdsprodukter och jag blir inte heller speciellt imponerad för att det är ett visst märke. Jag går på det som fungerar och om det fungerar så varför byta?

-Jag provade La Roche Posay för flera år sedan efter att jag provat igenom mängder med olika ansiktkrämer som inte fungerade för mig. Tills jag började använda mig av La Roche Posay Effaclar serien. Då hände något. Min hud blev lugn och harmonisk, kunde andas igen. Många andra produkter är för starka och torkar ut huden vilket gör att jag överproducerar sebum i ett slags självförsvar eller så var de för feta och täppte igen porerna istället. Effaclar serien gör även att jag kan använda annat på min hud som jag annars inte skulle ha kunnat tolerera. Jag använder framför allt Effaclar Duo speciellt perioden runt pms då hormonerna rusar. Lugn, trygg och pålitlig återställer den balansen nästan omedelbart. Det är min numero uno. Har alltid en tub hemma.

Favoriten nummer två, speciellt på vintern när huden är extra torr och jag jobbar mer med olika syror och aktiva serum är Effaclar H. Den återfuktar på djupet och lugnar en irriterad hud. Även perfekt på sommaren om man skulle ha råkat bränna sig. Jag använder den även om jag gjort en laserbehandling eller kraftigare peeling. Den känns otroligt närande och skön utan att den triggar igång sebum produktionen.

Här hittar du mina favoriter från La Roche Posay (adlink)

Ett annat lite nyare hudvårdsmärke (i Sverige) men som funnits sedan 1920 är det ekologiska hudvårdsmärket Patyka Paris . Patyka är resultatorienterad, lyxig hudvård som också bottnar i botaniska ingredienser och så kallad grön kemi. Du hittar Patyka bl a på Jolie.se och Naturligtsnygg.se Jag använder gärna deras overnight ansiktsmask som ger trött hy ett lyft över natten. Man vaknar upp med en fantastisk lyster. Denna nattmask ger huden en underbar behandling under natten samt hjälper till att förbättra hudens naturliga kollagenproduktion. Patykan Pro-Collagen Lift Mask är en intensiv behandling för åldrande, sliten och slapp hud. K. Patykan Pro-Collagen Lift Mask innehåller ett växtextrakt som fungerar som retinol som förhindrar nedbrytningen och kollagen och ökar dess naturliga produktion vilket ger huden nytt liv igen. Dessutom är den berikad med antioxidanten C-vitamin som skyddar, minskar pigmenteringar och ger huden lyster. Hyaluronsyra hjälper till att binda fukt och reducerar linjer som framkommit vid torr hud. Produkten ger ett mjukare och fastare resultat näatan omedelbart.

Adlänkar till Patyka

1 thoughts on “Fyra franska apoteksfavoriter

  1. Pingback: Fyra franska apoteksfavoriter - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.