Tillbaka i stan och redo för höst

Vardagen är här igen och det känns mer än helt okej. Vi fick en ordentlig och efterlängtad semester trots att jag inte ens hade vågat hoppas på det. Men som det ofta är när förväntningarna är låga så blir det riktigt bra. Vi kom mot alla odds iväg till vårt hem i Spaninen och vi har njutit som aldrig förr. Eller uppskattat kanske är bättre ord. Så här mycket har vi nog aldrig uppskattat en semester i spanien tidigare.

Vi körde vår stora hybridbil ner genom eruropa. Packade kylväskan full och lastutrymmet gjorde vi om till en dubbelsäng så att vi skulle slippa stanna för mat och hotell på vägen ner. Det kändes säkrast så och så här i efterhand så känner jag att det var ett klokt val. Väl på plats i Spanien så höll vi oss på vår kant, inget konstigt med det egentligen. Vi har gjort det lite till en sport att hitta stränder och vikar där vi kan vara för oss själva. Vi har njutit av solnedgångar, ljummna vindar, sand mellan tårna och plockat massa snäckor. Jag kom igång med min yoga flow och en mysjogg på ca 10 km / dag. För mig är semester likamed hälsoretreat. Jag tycker om att ösa på med nyttigheter och komma tillbaka utvilad och stark.

Här och nu

Jag känner att jag tänkt och funderat mer än vad jag brukar under denna sommar och semester och jag har kommit fram till att jag nu faktiskt är en riktigt “här och nu” person. Jag har övat mindfulness så många år att jag nu är en fena på att vara i nuet. Jag älskar nuet och brukar inte tänka så mycket på vad som kommer sen eller vad som redan har hänt. Därför kändes det väldigt jobbigt när vi skulle åka hem igen från spanien. Jag ville ju fortsätta att vara här och nu. Men sen så tyckte Eddie att vi skulle köra igenom paris eftersom han vet att jag älskar staden och inte har kunnat åka dit på länge. Då, när vi gled in på Paris gator så var jag igen i nuet och fullkomligt närvarande. Nuet var helt fantastiskt i Paris. Vi åt lunch, fikade, jag gick in på ett apotek (obligatorisk shopping i Paris) Sen trodde jag att det skulle bli trist att åka vidare hemmåt och norrut men nej, när jag körde upp på uppfarten så gick jag runt i trädgården det första jag gjorde och blev lyrisk över hur allt växt under de veckor vi varit borta. Nuet var återigen fantastiskt. Jag menar inte att nuet alltid är härligt och bra, men att jag på något vis blir uppslukad av nuet och alltid har en tendens att vara närvarande i det och se det bästa i situationen och på platsen där jag är. Förstår ni vad jag menar?

Jag brukar alltid säga att jag älskar sommaren, men jag brukar också säga att jag älskar hösten, vintern och våren hahaha. Jag inser nu att jag helt enkelt älskar att vara i nuet om det låter logiskt. Nu när vi är hemma igen så ligger allt fokus på alla höstens projekt, på att skörda allt som vi sått under våren och sommaren. Att omfamna hösten och njuta av allt vad den har att ge från friska promenader, plommon och äppelpaj, mjuka koftor och härliga lövhögar. Nu är rätt så underbart

One thought on “Tillbaka i stan och redo för höst

  1. Pingback: Tillbaka i stan och redo för höst - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.