Mer konst i hemmet, 5 enkla steg

Att få in mer konst i hemmet behöver inte vara svårt och framföralt så ska man komma ihåg att det inte fins några rätt eller fel när det kommer till konst. Kanske just därför som många kan tycka att det är svårt. Det finns ingen regelbok. Det är en känsla och framförallt så visar det mycket om en själv. Konst ska, och får gärna ta tid. det blir sällan bra eller genuint om det görs för hastigt. Det får gärna växa fram långsamt och visa delar av dig under olika skeden och perioder i livet. Jag har skrivit en lista på 5 steg som gör det enklare att få in mer konst i hemmet som förhoppningsvis kan hjälpa lite om det känns svårt eller om du känner att du fastnat.

PERSONLIGT OCH EKLEKTISKT, Leta efter personliga och eklektiska konststycken som betyder något för just dig. Att komma hem och se saker som är av stort värde för dig. det bbehöver inte vara en tavla, det kan vara en notis, ett brev som ramas in och blir till ett meningsfullt konsstycke. Jag har tex ramat in vårt vigselbevis från notarien i Venezuela. Skrivet på en skrivmaskin med roliga felstavningar och det är helt unikt för vårt hem.

FINNS INGA REGLER, Återigen det finns inget rätt eller fel och konst behöver verkligen inte vara vacker. Det kan vara en enkel linje, en struktur ett suddigt foto.

MIXA OLIKA FORMER AV KONST, Konst är långt mycket mer än vad man har hängande på väggarna. Mixa gärna in olika typer av konstformer som skulpturer, konstböcker och keramik. Det ger en ganska sofistikerad känsla i hemmet och den visar att det finns ett djupare intresse av konst. (Om du läser detta inlägg så antar jag att det intresset finns..)

INRAMAT, Att rama in en enklare skiss eller poster kan ge stor effekt och det ser genast mer intressant ut. Olika ramar ger helt olika uttryck.

HÄNGA, STÄLLA ELLER GRUPPERA, Det finns inget som säger att alla tavlor måste hängas upp på en vägg. Det kan vara lika fint (eller finare?) att luta dem mot en vägg. Det ger en lite avslappnat bohemisk känsla. Att hänga flera tavlor i grupp eller stasta på en enda gigantisk tavla är också effektivt. Det handlar bara om en smaksak. din smaksak.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.