Helgen och veganska scones

I helgen höll vi oss av naturliga skäl hemma, vi fortsätter gräva ut källaren, jag fixade i trädgården och tog första fikan ute på terassen. Ni vet den där första vårdagen då solen ligger på tillräckligt för att man ska kunna sitta ute i lä och faktiskt njuta av kaffet. Underbart!

I år har jag även tänkt möblera lite annorlunda i trädgården så jag har flyttat på hammocken som ingen använde där den stod förut.. Nu står den istället mer vindskyddat mot husväggen och jag kan riktigt se framför mig hur mycket vi kommer använda den nu. Ibland handlar det bara om placering och mindre justering. Jag har även plockat in första lilla buketten med snödroppar från trädgården..

Förutom fix i trädgården så har jag även hunnit experimentera lite med nya recept och jag tänkte dela med mig av detta superenkla recept på scones, växtbaserade och veganska scones. Receptet kommer längst ner som vanligt.

Det här med att gå över till växtbaserat har visat sig vara mycket enklare och roligare än jag trodde. Jag börjar även få med mig familjen lite smått. Sakta men säkert förhoppningsvis. Dessa Scones går definitvt hem hos alla och det finns ingen anledning egentligen att ens nämna att de veganska. Det går även lätt att göra dem glutenfria om man vill det. Jag hade i hälften vetemjöl och andra hälften bestod av havre och mandelmjöl men här kan man göra lite som man vill.

Jag valde ha servera mina nygräddade scones med kokosgrädde och min hemmagjora “sylt” Jag bara mixar bär (även frysta som tinats fungerar jättebra) med 1 tskd chiafrön och lite agavesirap. Sylt på en minut och utan socker!

Här kommer receptet på mina veganska scones,

Börja med att sätta ugnen på 250 grader

  • 4 dl vetemjöl
  • 2dl havremjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk bakpulver
  • 1tsk flingsalt
  • 3 dl havremjölk
  • 1/2 dl kokosolja

Blanda alla torrvaror först och tillsätt sedan mjölken och kokosoljan. Sedan blandar du ihop allting och formar små bollar, blir ca 8 st. lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och grädda ca 10 min. Servera dem varma, nygräddade och njut!

Perfekt att göra när man är hemma och går runt i myskläder mellan soffan och köket..

1 thoughts on “Helgen och veganska scones

  1. Pingback: HELGEN OCH VÄXTBASERADE SCONES - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.