Ett rustikt franskt matbord, diy

Så står det nu äntligen där inne i matsalen, mitt rustika franska matbord. Bordet jag trodde att jag skulle få leta efter med ljus och lykta. Svåra att hitta och oftast ganska dyra. Iallafall med mina mått. Både nytillverkade bord som ser äldre ut och gamla bord på riktigt startar på ca 22000 kr och en del uppemot 37000kr.

Så min tanke var att hitta något till bättre pris och kanske jobba lite med det för att få det som jag ville.

Det tog inte lång tid alls innan jag ramlade över en annons.. eller den ramlade över mig.. hursomhelst ett vitmålat bord med svarvade ben blev mitt för 500kr.

Nu började det ”roliga” att skrapa bort all färg. Jag trodde det skulle ta en mindre evighet och stålsatte mig med en himla massa tålamod och intalade mig själv att det var faktiskt inte bråttom. Men sen visade det sig att det gick ganska snabbt med min minibrännare och stålborste. Bilden nedan visar hur det var vitmålat innan och ett ben som jag skrapat bort färg på men före sandpappring.

Så nu står faktiskt bordet på plats.. bara några veckor efter att jag bestämde mig för att börja leta. Ja, det är nästan klart. Två förlängningskivor ska skrapas på färg och sedan tänkte jag börja leta efter gammalt plank att lägga ovanpå.. så fortsättning följer. Inne på instagram har jag sparat ner videoklippen under stories highlights om du vill titta närmare på hur jag gjorde.

1 thoughts on “Ett rustikt franskt matbord, diy

  1. Pingback: DIY FRANSKT RUSTIKT MATBORD - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.