Angelos pojkrum

Det var dags att göra en liten uppfräschning av Angelos pojkrum. Målet var att skapa ett rum för en 10 åring som gillar att spela och skapa plats för hans samling med mineraler och stenar. Angelos stora intressen är arkeologi, Egypten och arkitektbyggen. Förutom spelandet så klart. nintendo Switch är populär just nu. Saken är den att rummet inte är stort och vi skulle få plats med detta på denna yta. Jag vill även tillägga att vi gjorde om i Angelos rum utan att köpa något nytt. Vi använde sådant vi redan hade hemma, även färgen vi målade med. Ofta handlar det mer om att ta bort och flytta runt snarare än att köpa till ännu mer. Jag tänkte även att jag delar med mig av Angelos rum här för jag tycker det finns ganska lite inspiration där ute när det kommer till tweenies rum och framförallt pojkar. Baby och småbarnsrum finns det en överflöd av men sedan när barnen blir större och de behöver lite annan stil på barnrummet så minskar utbudet på ideer. Så välkomna in till 10 åriga Angelos rum.

Det första vi gjorde var att vi rensade ut alla böcker och leksaker som inte längre fyllde någon funktion och som Angelo slutat leka med. angelo var jätteduktig och rensade ut otroligt mycket. Han fick bestämma denna del själv. Tidigare hade vi olika väggar här inne vilket blev lite rörigt med tanke på hur litet rummet är. Vi hade brädväggen, sedan hade vi en kall grå vägg och resten vita. Så jag målade alla väggar förutom brädväggen i samma färg. Tidlös från Jotun. Lugnet inföll omedelbart.

Vi rensade även bort lite tavlor från hans tavel/minnes vägg men lät några favoriter hänga kvar. Flygplanet är från min uppväxt.

Vi bytte sängbord till ett jag hade i källaren och bäddade med oblekta linnelakan från Lovely Linen. Den gula kudden är ett gammalt kuddfodral i ln som jag färgat med gurkmeja.

Angelos första reaktion var att rummet blev så mycket större, och då hade vi egentligen bara rensat och sorterat. Han älskar ordning och reda men det var svårt med alla leksaker men nu får han den ordning som han tycker om.

Stringhyllan blev en given plats för de finaste kristallerna och mineralerna i samlingen samt några andra favoriter, bla från en resa till Cairo och byggen från träslöjden.

Pennskrin från Medelhavsmuseumet i Stockholm.

Den inbyggda gardeoben bakom dörren tog vi bort dörren på. Dörrarna bara krockade i varandra hela tiden. Jag drog bort 6 lager gammal tapet och papp inne i garderoben och målade planken vita och satte upp två skivor. Vi rensade även ut en held del kläder som blivit för små.

En rottingfåtölj som vi tidigae haft på terrassen fick flytta in hit. Perfekt när kompisar kommer över eller bara för att mysa i. De gröna kuddfrodralen har jag färgat själv. De var gråa tidigare. Färgade dem samtidigt som jag målade väggarna. Multitasking..

skjorta från Arket och shorts HM

Tanken var att skapa ett harmoniskt rum med lite mer jordnära färger som passar hans intressen för stenar och utgrävningar bra. Vi blev båda väldigt nöjda med resultatet och dessutom har det inte kostat något över huvudtaget. Bara lite tid från min sida men det var det värt.

1 thoughts on “Angelos pojkrum

  1. Pingback: POJKRUM FÖR EN TWEENIE - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.