Höstens basgarderob

Höstens basgarderob i kapselformat är klar och så här blev den. Jag fick nämligen en fråga på instagram om jag inte kunde visa ungefär hur min basgarderob ser ut och eftersom det är höst nu så fokuserar jag höstgarderoben. Jag ser detta med basgarderoben som en rolig utmaning, en resa och en utveckling. Hur kan man göra den så effektiv och praktisk som möjligt? Vissa plagg bär jag året runt men har nu fler lager. Tex kjol och klänning har jag med strumpbyxor och sandaler byts ut mot boots. Jag har satt ihop ett exempel på vad jag använder mest med plagg som är lika eller identiska med mina plagg. Plagg som går att mixa och matcha i en mängd med variationer. Gemensamt för dem är att de är väldigt enkla och tidlösa och jag känner mig alltid bekväm i dem.

Basen är svart och neutral, en väldigt typisk kombination är denna som jag har på bilderna, svarta byxor, stirrups, svart tröja, loafers och min trench. Men jag kan lika gärna byta till stövlar, sneakers eller en liten klack.

Jag har delat upp dem i två block, en svart och en “neutral” och jag mixar och matchar dem sinsemellan. (innehåller annonslänkar)

Jag tänker att detta kan vara en inspirations bild, sedan kan man hitta liknande second hand alternativt ett hållbart alternativ. Men annars finns liknade modelleer lite överallt i olika prisklasser. Tex har jag länkat till en ny Dior väska eftersom jag själv har en enkel svart Dior väska som är vintage, mest för att ge en idé. Bild nr två här nedan visar liknande plagg som jag har och som jag valt att kalla neutral. Allt går att mixa med bild nr 1.

Detta är de plagg jag använder mest nu under hösten och även andra säsonger. Självklart är det inte alla plagg jag äger men om jag var tvungen att välja ut ca 20-30 plagg så är det detta jag väljer. Mina absoluta favoriter och min helt enkelt min bästa basgarderob. När jag tänker så här så blir det väldigt enkelt att välja bort andra plagg som kanske känns lockande och som är jättefina där de hänger i butik. Jag älskar ju när min garderob är lite luftig så då gäller det att tänka om. Många plagg är väldigt fina men jag behöver inte äga allt som är fint.

1 thoughts on “Höstens basgarderob

  1. Pingback: HÖSTENS BASGARDEROB - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.