EN KRÄMIG TRYFFELPASTA

Jag gjorde en så enkel och krämig tryffelpasta, så lätt att det nästan skulle kunna klassas som snabbmat. Om man kan göra snabbmakaroner med köttbullar så kan man göra denna tryffelpasta. Det gick lika snabbt dessutom. Perfekt och enkel mat att göra när man kommer hem från jobbet mitt i veckan eller kanske en fredag när man är lite trött efter veckan som varit men man ändå vill unna sig något extra gott. Enkel och otroligt god vardagsmat.

Jag gjorde ju de goda kantarell och tryffel toasten för ett tag sedan så jag hade lite ingredienser över från Nicolas Vahé som passade perfekt till min enkla tryffelpasta.

Allt som behövs är din favoritpasta, jag valde tagliatelle gjorda på ägg. De har en kort koktid dessutom. Det behövs bara en kastrull och ca 10 min av din tid. Max 10 min. Jag använde även följande ingredienser:

  • Smör
  • oliv och tryffelolja
  • Summer truffle på burk
  • Tryffelkräm på burk
  • parmesan
  • Grovmalen svart peppar

Jag börjar med att koka pastan i saltat vatten, när pastan är klar häller jag över pastan i en skål och sparar ca 1-2 dl av kokvattnet och låter det vara kvar i samma kastrull jag kokat pastan i. I kokvatnnet tillsätter jag sedan ca 2 msk med smör, olivolja med tryffel efter smak, ca 1 msk tryffelkräm och låter det puttra ihop. Det tar ca 1 min. Sen häller jag detta över pastan, river över parmesan, svartpeppar och den skivade sommartryffeln på burk. Klart!

Jag har provat en hel del tryffelpasta när jag ätit ute och enligt mig själv så står sig denna väldigt högt och även bättre än många jag ätit ute. Om du tycker om tryffelpasta så borde du testa detta. Så gott och enkelt.

1 thoughts on “EN KRÄMIG TRYFFELPASTA

  1. Pingback: SÅ ENKEL TRYFFELPASTA - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.