Ljuvliga gjutjärnadetaljer

Den senaste tiden har jag fallit rejält för enkla gjutjärnsdetaljer som skapar den perfekta minimalistiska kontrasten till ett annars avskalat och monokromt hem. Jag menar framförallt detaljer så som gardinstänger, knoppar och lampor och ljusstakar.

Förra hösten skrev jag om ljusstakarna i gjutjärn och jag införskaffade två stycken. Sedan dess så har jag successivt målat om hemma med min favoritfärg; Mineral från Jotun Lady. Jag tycker att just den kombinationen kalk/mineralväggar gör sig så fint med en detalj med lite matt svärta så jag har börjat tillföra lite mer detaljer.

Först ut är knopparna i min wic. Jag byter ut knoppar på den avlutade byrån och det blev en väldigt stor skillnad i känslan rent generellt.

Just nu håller jag även på att göra ett litet ansiktslyft här inne i garderoben, jag återkommer när det är klart. Men jag kan redan nu säga att jag känner mig så nöjd med hur det faller på plats. Harmoni är ordet jag kommer att tänka på. Jag skriver gjutjärn men det kan lika gärna vara ett annat material i matt svart färg som påminner om gjutjärn. Känslan blir väldigt lik.

Jag har även köpt svarta gardinstänger som vi håller på att sätta upp. Känns som de passar helt perfekt hos oss mot vår i övrogt neutrala inredning. Små svarta lampor och ledstänger är andra detaljer jag fastnat för.. som dessa nedan.

På bilden nedan så föll jag framför allt för de små svarta lamporna i taket och sedan skymtar man även den svarta gardinstången.

Svart spotlight i taket och de svarta golvlamporna. Älskar hur den ger perfekt kontrast mot den beiga inredningen.

2 thoughts on “Ljuvliga gjutjärnadetaljer

  1. Pingback: LJUVLIGA GJUTGÄRNSDETALJER SKAPAR DEN PERFEKTA KONTRASTEN - Blogghubb

  2. Pingback: Måttsydda gardiner skapar hotellkänsla - Lina Paciello

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.