En titt in i garderoben

Garderoben har fått ett ansiktslyft med enkla medel och jag är himla nöjd med resultatet. Helgen som gick slutförde jag de sista detaljerna, målade klart och fick upp nya knoppar. Eller helt klart är det inte, en list längst ner på garderoben saknas men det är petitesser i sammanhanget inte sant? Att det alltid ska finnas en sista detalj, en list eller en knopp som saknas för att dets ska vara helt klart..

Jag har ju sedan länge lagt ner mycket tid och tankar på min garderob, tänkt efter, rensat och minskat ner så det kändes inte mer än rätt att även ge utrymmet där jag förvarar mina kläder och skor lite omtanke. Jag ville även ha ett lugnare intryck då min garderob/klädkammare ligger i fil med sovrummet. Det betyder att när jag ligger i sängen och försöker varva ner så ser jag in i garderoben. Då jag inte hade några garderobsdörrar tidigare så blev det lätt ett rörigt intryck även om jag hade hängt allt färgkoordinerat. Så det första vi gjorde vara att köpa garderobsdörrar till våra Pax stommar.

Jag älskar ju känslan av mineral/kalkfärg och hur den ger ett så lugnt intryck så jag ville ha den känslan på garderoberna med. Därfär målade jag garderoben i samma färg som väggarna. Först ett lager snickerifärg från Jotun Lady i tonen Tidlös. Sedan två lager mineralfärg i samma ton för att skapa en mer levande yta. Det kanske inte är helt fackmannamässigt men det gör mig inget. I värsta fall får jag bättra på om det skulle behövas.

Byrån fick en till omgång med lut och så bytte jag till svarta knoppar. Knopparna på byrån är second hand och de på garderoben är från Beslagonline. Gardinerna är gamla sammetsgardiner och statyn i fönstret är second hand.

Här ser man att det saknas en list längst ner, förhoppningsvis får vi dit en snart.. Pallen är ett auktionsköp. Skor från Alberville.

På andra väggen (som jag inte ser från sovrummet) saknas det fortfarande dörrar. Har inte bestämt mig om jag vill ha dörrar där eller inte. Det är inga garderober utan Billybokhyllor som jag har skor, väskor och tjocktröjor i. Billybokhyllan är perfekt för skoförvaring om man som jag inte har så stora fötter. Mina skor i storlek 36-37 passar perfekt på hyllplanen. Kan vi kalla det ett ikea hack eller?

Under vintern har jag även mina stickade tröjor lätttilgängligt på hyllorna, för ja, jag älskar stickade mysiga tröjor. Är alltid frusen och bor i Sverige så..

Många plagg i min garderob är “preloved” eller second hand.. Men jag gillar uttrycket “preloved” mer.. det låter fint för jag tänker att man ska försöka välja sina kläder med omsorg, med hjärta och hjärna.. Ha dem länge, vårda och älska.

Hoppas ni gillade att titta in lite i min garderob och det lilla ansiktslyftet, ibland behövs det inte så mycket för att skapa en stor skillnad. Låt mig veta om ni undrar över något.

Kram

1 thoughts on “En titt in i garderoben

  1. Pingback: En titt in i garderoben - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.