Hösten, hur den infinner sig hos mig

Jag påverkas lätt av skiftningar i säsongen, det känns så tydligt för mig när vi går in i en ny årstid. Nu har vi haft höst ett tag och jag kan verkligen känna hur det påverkar allt från vilken mat vi äter här hemma, hur jag klär mig och till och med vad jag lyssnar på. Höst för mig är Chet Baker och slow jazz. Höst är böcker och mjuka filtar. Krispiga promenader och grytor som puttrar i timmar. Denna höst har jag verkligen tagit tilvara de där små magiska stunderna som egentligen är stora. Jag har njutit av färgskiftningarna i naturen och jag har inte rusat. Bara varit. Njutit.

Stickat set i bild finns här adlinks) : kjol // Tröja

Kroppen har en fantastisk förmåga att säga till vad den behöver och vill ha, på hösten brukar det av naturliga skäl innebära att jag lagar mer varm mat. Grytor som får koka länge och mat som är snäll och enkel att tillreda. Jag gillar långkok för man kan ställa in en gryta i ugnen på förmiddagen och sedan glömma bort den några timmar. När hungern infinner sig så är det bara att ta fram dn ur ugnen, redo att servera.

Hösten är också en period då jag brukar ta tag i lite vilande renoveringsprojekt. Som att att man får mer energi av den friska luften eller så är det bara det faktum att man tillbringar lite mer tid inomhus än annars. Jag har i allafall tagit tag i min garderob som har fått ett ansikslyft. Du kan läsa mer om det här. Jag är även snart klar med ett litet evighetsprojekt, ja, det känns så i allafall. Jag har under mörka höstkvällar hållit på att skrapa färg från ett skåp och snart, snart är det klart och jag hoppas kunna dela med mig av resultatet med er riktigt snart.

Jag läser mer poesi under hösten, som om den nostalgiska auran som omger hösten pockar på och sinnet kräver poesi. Det är även att enkelt sätt att tillföra lite läsning varje dag utan att man behövera avsätta längre stunder. Ibland läser jag några rader, en dikt kräver ingen större koncentration men det ger desto mer. Just nu läser jag Flux och Milk and honey. Poesi är som coffetable böcker för själen. Jag bläddrar även mycket i mina konstböcker. Hittar så mycket inspiration bland de gamla mästarna.

1 thoughts on “Hösten, hur den infinner sig hos mig

  1. Pingback: Hösten och hur den infinner sig hos mig. - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.