Så stylar jag kökshyllan, steg för steg

Lördagen spenderades mestadels hemma, närmare bestämt i köket. Vi bakar och lagar mat om vartannat, dricker mängder med kaffe och så har jag även stylat om min platsbyggda kökshylla. Det blev en harmonisk styling av saker jag hade hemma. Brukar ni tänka till innan ni ställer saker på era hyllor eller hamnar de lite hur som helst? När det gäller öppna hyllor så tänker jag gärna till lite extra. Jag tycker om när det finns vackra saker som ögonen kan vandra runt mellan och vila på emellanåt. Inte för rörigt, gärna intressant och definitivt harmoniskt. Jag tänkte gå igen lite hur jag tänkt när jag stylat mina kökshyllor steg för steg. Inget är ju statiskt och saker och ting flyttas omkring lite då och då men så här ser det ut idag och jag känner mig ganska nöjd.

Om vi ska ta och dela upp det lite steg för steg så ser min kreativa process för att styla hyllor ut ungefär så här:

  • Färg, eller färger. Jag väljer ut vilken ton jag vill jobba med och utgår från min egna smak och vad jag har. I mitt fall blir det mycket terracotta, creme och vitt då det är de färger jag har rent generellt hemma. Jag väljer färger som jag tycker kompletterar och harmoniserar varandra. Skapar fina kontraster.
  • Praktiskt och estetiskt, Eftersom detta är en hylla jag har nära till hands där jag lagar mat så vill jag att det ska vara både praktiskt och tilltalande. På bekväm höjd har jag salt och vitlök, de är vackra och jag använder det i princip varje dag. Längst ner har jag ett krus där jag förvarar potatis/matbanan/cassava/sötpotatis.
  • Ett, två, tre, Jag har lekt lite med proportioner och antalen 1,2,3.. tex; längst ner har jag ett krus centrerat som är större och ger en stabil grund. På andra hyllan nerifrån så har jag ställt tre saker i olika höjder lite mer inne i hörnet. Hade jag ställt en till stor sak på denna hylla så hade det inte sett lika harmoniskt ut. Samma sak med böcker, på en hylla har jag lagt en bok under en skål och jag vill inte repetera detta så på en annan hylla har jag två eller tre böcker.
  • Färg och form om vartannat, jag har valt att variera ställa sakerna med en tanke om form och färg om vartannat. Så det är inte två vita över varandra eller bredvid varandra utan att jag har korsat lite rent färg och formmässigt.

1 thoughts on “Så stylar jag kökshyllan, steg för steg

  1. Pingback: Så stylar jag kökshyllan, steg för steg - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.