En enkel julkrans man kan göra själv, som inte ser ut som alla andra.

Jag brukar inte vara personen som ställer mig och gör en julkrans men när jag såg en bild på en krans som jag bara visste att jag ville ha men som inte gick att köpa (såklart) så var det bara att inse fakta. Jag måste göra denna julkrans själv. För det var ingen tvekan om saken att det var just en sådan här julkrans jag ville ha i år. Inget annat skulle kännas ens i närheten av okej om jag inte fick denna. En enkel men annorlunda julkrans helt utan barr eller kottar och inget glitter eller plastigt heller för den delen. En brun/beige krans med svart band. Helt perfekt för mig och mitt hem.

Jag erkänner att jag kanske är lite speciell när det kommer till julpynt. Kanske inte riktigt som alla andra. Jag tål inte plastigt och kitschigt menjag vill inte heller ha en slöjd jul eller super minimalistisk jul Men inte kan väl jag vara den enda som tänker så här? Det känns som att när det kommer till juldekorationer så är det väldigt extremt åt olika håll och stilar. Antingen eller liksom. Första året jag firade jul i Venezuela så kommer jag ihåg att jag reagerade på att den var väldigt färgglad och extremt kitchig. Det finns ju ingen snö så man går “all in” på andra dekorationer. När jag hämtade mina föräldrar på flygplatsen så trodde pappa att alla hem var en bar eller en pub för all belysning. -Oj vad många barer dom har här! Det var hans första spontana reaktion när vi satt i bilen på väg hem från flygpltsen.

-Ja, julen kan se väldigt olika ut runt om i världen. När jag växte upp så satte vi alltid upp samma julgardiner i köket. Minns att jag tyckte det var så mysigt. Idag ser det lite annorlunda ut för mig. Vi har inga julgardiner men i år har jag minsann gjort en julkrans och det händer inte varje jul kan jag lova.

Jag kan förstå om detta inte är en julkrans som faller alla i smaken precis som jag inte gillar plast och glitter. Men som tur är så finns det plats för oss alla. Denna var dessutom väldigt enkel att göra. Jag tog en bas till kransar gjord av halm och band fast mina torkade ormbunkskvistar runt basen. Om man plockar ormbunke så kan jag tipsa om att använda handskar eller ta med en sax för man skär sig otroligt lätt på dem. Lärde mig det den svåra vägen tyvärr så jag hoppas att detta hjälper någon att undvika söderskurna handflator.

Sedan fäste jag en svart rosett med knappnålar. Det tog en kvart kanske att göra och jag är barsnligt nöjd med resultatet.

One thought on “En enkel julkrans man kan göra själv, som inte ser ut som alla andra.

  1. Pingback: En enkel julkrans man kan göra själv som inte ser ut som alla andra. - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.