En stuga bland trätopparna

I samarbete med Bergaliv

Att frivilligt leva med mindre är en tanke och ett koncept som lockat mig länge. I en värld där överflöd och excess blivit det nya normala så känns det befriande att leva med lite. Ett sätt att prova på det är att bo i en trädtopps stuga uppe på berget i Vallsta. Vi checkade in på Bergaliv för ett minimalistiskt retreat. Bara vi två, trädtopparna och bergsluften. Vi packade en liten väska med det lite kläder och hygienartiklar och tog en vintrig vandring upp till Lofthuset, stugan uppe på berget. När vi kom fram så var värmen redan på, vår mat fanns en kylbox och i det lilla kylskåpet. Stugan som är uppbyggd på pålar är perfekt genomtänkt och här finns det man behöver för en kortare vistelse. Jag blev lugn så fort jag kom innanför dörren. Det stora fönsterpartiet med utsikt över trädtopparna får stå i fokus och det blir en perfekt inramning till stugans enkla och minimalistiska inredning i naturmaterial. Perfekt samklang med naturen. Andningen blev djupare och lugnet infann sig bara genom att vara. Inga onödiga intryck. Precis vad vi behövde.

Ovanför stugan finns en utsiktsplats som är magisk för meditation, morgonyoga eller bara fina samtal över en kopp te eller kanske ett glas vin till solnedgången. Måste komma tillbaka till våren. Jag vill sitta och lyssna på träden när knopparna brister och skogen vaknar igen.

En vistelse av enkelhet och återhämtning i Lofthuset, det första av Bergaliv landskapshotells fyra retreathus högt uppe på Åsberget vid Orbaden. Här, på bergstoppens sluttning har vi skapat naturnära rum som tillåter besökaren att hinna ikapp sig själv och ge sina sinnen en chans att uppleva det finstilta i tillvaron.

Bergaliv.se

One thought on “En stuga bland trätopparna

  1. Pingback: En stuga bland trätopparna - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.