Så skapar du harmoni i sovrummet

Att skapa harmoni och lugn i sovrummet kanske kan låta lite klyschigt men jag tycker verkligen om att ha det så enkelt som möjligt i sovrummet. Det inger lugn och ro och gör det lättare för mig att slappna av. För en tid sedan så sålde vi vår sängram. Det gick så snabbt att sälja den så vi hann inte köpa en ny. Därför har vi haft madrassen på golvet ett par veckor. Det funkade det med men nu har vi en sängram igen och det känns lite som att sova på moln.

Vi valde den allra enklaste sängramen denna gång. En som inte ens syns eller märks av. Kanske behövde jag det som motpol efter alla år då man har sett så markanta sängavlar, stoppade sängavlar och alla möjliga varianter. Jag tror jag blev lite mätt på det. Så detta känns lite minimalistiskt befriande. New mediterranean eller warm minimalism kanske man kan kalla det för. Eller så har jag insett att jag måste börja inreda här hemma så som jag visualiserar mitt drömhem på landet runt medelhavet. Jag vet inte när den drömmen om hus blir sann. Medan jag väntar så kan jag iallafall inreda efter mina drömmar även om vi bor kvar i huset i Stockholm. Man kan inte gå runt och vänta utan man måste njuta av sin omgivning och sitt hem här och nu. Så jag har börjat skapa min lilla medelhavsbubbla här och nu.

Förra helgen tog jag tag i taket. Jag målade det i samma ton som väggarna och det gjorde en enorm killnad på helhetskänslan. Jag har avvaktat och väntat. Vi har inte kunnat ta ett beslut om hur och vad vi ska göra med taket i sovrummet. Egentligen behövs det renoveras så vi har diskuterat om vi ska öppna upp till nock eller lägga ett nytt innertak. Allra helst vill vi öppna till nock men eftersom det är ett så stort jobb så har vi väntat.

Nu har jag gjort en provisorisk lösning som trots allt bleb bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag kan stå ut med detta ett bra tag till. Förr kunde jag ligga i sängen och stirra upp på taket och bara tänka på hur fult det var. Det var inte bra för sömnen. Nu vet jag att det beror på min HSP (high sensitive person). Jag har lärt mig att saker som min hjärna inte uppfattar som vackra eller estetiska kan störa mig på så många nivåer.

Jag har anvät färg från Jotun Lady Mineral i tonen Space både på väggar och tak. Space är en varm greige färg och det passar perfekt i vårt sovrum som ligger i norrläge.

One thought on “Så skapar du harmoni i sovrummet

  1. Pingback: Att skapa harmoni i sovrummet - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.