Riurau de Maria, en slow Airbnb

När det kommer till resor så har jag en förkärlek till en viss typ av Airbnb, jag brukar kalla dem för slow Airbnb. Boenden som ofta ligger på landsbygden med ett lugn över sig. En plats att finna ro och återhämtning. För ett tag sedan så checkade vi in på Riurau de Maria för att finna inspiration till vårt renoveringsprojekt ‘Villa la Romana’. En plats som andas lugn och fridfullhet. Fördelen med Airbnb är många, men för mig så är den största fördelen att jag kan laga mat och känna att jag anknyter mer till den lokala kulturen och månniskorna i närheten. Jag tänker inte så mycket på vad som ska hända framöver utan fokuserar på nuet och vad som finns omkring mig.

Om du någon gång har kommit hem från en resa och känt dig tröttare än innan du åkte och med en  känsla av att resan som du har gjort aldrig har hänt, så är det dags att ta ett steg tillbaka. Fråga dig själv, reser du för att uppleva eller gör du det för… “bevisa och visa upp något för andra”?  Det finns några speciella ingredienser att använda om du vill bli en slow traveler. Det första steget är att ändra perspektivet på resandet och omfamna ett långsammare tankesättet. Slow travel är ett tankesätt som egentligen kan användas närsomhelst och vartsomhelst. I din vardag där du bor, på väg till jobb och skola. Det handlar om att ändra ditt perspektiv på resandet. Det handlar inte om hur snabbt du kan komma fram till en plats, det handlar om upplevelserna längs vägen.

För oss handlade dessa dagar på Riurau de Maria mycket om att känna oss för, prova på området bland bergen. Hur lät det på morgonen när man vaknade? Är det ett ljud som jag vill vakna till i framtiden? Allt kändes väldigt rätt redan från start vilket gjorde det lättare att ta beslutet att sedan köpa vårt nya hus.

Jag fann så mycket inspiration i inredningen också. De enkla och hållbara materialvalen, tidlösheten och det gedigna.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.