Rustik träbänk av gamla tågräls syllar. DIY

Jag får många frågor om min rustika träbänk som jag har gjort av gamla syllar, tågräls. Min granne hade haft dem i sin trädgård under många år men hade beslutat att göra sig av med dem så jag frågade om jag kunde få några. Resultatet blev denna rustika träbänk. Idag är det en av mina favoritmöbler här hemma. Att göra den var väldigt enkelt egentligen. Träbalken sågades i tre delar, två kortare till benen och en lite längre till själva överdeln på bänken. Vi skruvade och limmade lite, sen var den klar. Träbänken doftar lite av tjära fortfarande, en doft som påminner om svensk sommar ute på landet. Picknick på bryggan och en tur med båten.

Syllar kan innehålla ett giftigt ämne så det är viktigt att man har det i åtanke om man vill göra något liknande projekt. Det kan vara svårt att veta om de är behandlade med det giftiga ämnet kreosot så är man osäker så kanske det är bäst att låta bli just syllar och använda annat gammalt trä istället. Vi har även använt gamla skivor som fanns i källaren när vi renoverade, men även gamla plank från strandpromenader, terasser osv. Gamla, gråa, väderbitna och alldeles underbara. Det gäller att ha ögonen med sig när man ute och omkring sig. Ibland har man tur.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.