Göra sängbord av en stubbe. DIY

För en tid sedan så gjorde vi nya sängbord av en stubbe. Jag delade det bara på instagram men tänkte att jag ville dela det här på bloggen också. Liknande sängbord finns i lite olika inredningsbutiker men varför inte göra det själv istället? För några år sedan så tog vi ner ett stort träd på vår tomt, det mesta blev till ved men sen hade vi en enorm stubbe kvar. Perfekt för att göra sängbord av tänkte jag.

Min man fick hjälpa mig med detta projekt, vi använde nämligen motorsågen till att såga ut sängbordet och jag är inte alls bekväm med att använda den. Men jag gjorde skissen och jag slipade i efterhand. Ett tips är även att man låter virket torka ganska länge så det inte spricker när man tar in det. Vår stubbe hade nog stått minst 2-3 år i trädgården. Alldeles för tung för att flytta och min man använde den för att hugga veden på. Trots att den stått så länge så blev det några sprickor på sängborden. Inget som stör mig, kan tycka att det är lite fint men värt att tänka på om du skulle vilja göra något liknande. Jag har valt att inte behandla träet med något utan låta det vara helt naturellt. Sängborden blev tunga så klart men jag är jättenöjde med hur de blev. Självklart går det även att ha dem som soffbord eller sidobord.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.