Att slipa och klä om en gammal fåtölj

Att slipa och klä om en gammal fåtölj

Veckans DYI och återbruks projekt har varit att slipa och klä om en gammal fåtölj från 50 talet. Fåtöljen som från början var min gammelmormors, sedan min mormors och nu var den min. Den behövde lite omsorg och kärlek. Framförallt kanske fåtöljen behövde en makeover för att passa in hos oss. Även om jag kan tycka att den hade sin retrocharm med det gröna tyget och i rätt miljö hade den varit snygg precis som den var men det passade inte in hemma hos mig.

Fåtöljen fick stå till sig ett tag innan jag började projektet. Jag behövde fundera lite över tygval och samla energi och tid. Att slipa och klä om en fåtölj är ju trots allt lite tidskrävande. Trodde jag iallafall. Till slut visade det sig att det gick betydligt mycket snabbare än vad jag trott från början. Jag delade upp det och slipade en dag och klädde om en annan dag.

Jag använde en slipmaskin för slipningen, det går så mycket snabbare än att slipa för hand. Till tyg valde jag till slut ett ljust sandfärgat tyg som jag hade hemma. Det hade blivit över från när jag klädde om båtdynorna. Ett motståndskraftigt tyg mao. Lika bra tänker jag eftersom klädseln till fåtöljen inte blir avtagbar. Nu kan Nando ligga i fåtöljen utan problem. Det tog mig ca 2 tim att slipa och lika lång tid att klä om fåtöljen. Jag behövde inte köpa något nytt material men ändå fick jag en ny fåtölj. Det känns extra roligt eftersom det är gammelmormors gamla fåtölj som fått nytt liv. Nu är den redo att användas minst 50 år till.


talet

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.