DYI; Ge nya posters mer själ och patina.

DYI; Ge nya posters mer själ och patina

Jag är typen av person som tycker att saker med patina är vackrare än nya. Detsamma gäller för konst och tavlor. Så idag tänkte jag visa ett litet DYI; en makeover på nya posters. Jag delar med mig av två olika sätt att få dina nya posters att se lite äldre ut eller med mer patina och mer själ.

Gammal ram

Ett enkelt sätt att få mer liv och själ i nyproduktion av posters är att använda en gammal ram istället för ny. Här har jag tex posters med några kända målningar som jag alltid tyckt om. Det är Monet och Gaughin som jag valt här.

Jag försöker först hitta en ram som passar. Secondhand affärer brukar ha mängder för liten peng. Ibland behöver man klippa lite olika mycket för att få det att passa. Jag använder gärna orginal tavlan som måttstock och låter den sitta kvar under postern som stöd. Jag väljer även gärna bort glas och plast eftersom jag vill få en känsla av oljemålaning. Ett enkelt litet DIY för denna gång men som jag tycker ger omedelbar effekt. Det är även ett bra sätt att ta tillvara på alla vackra gamla secondhand ramar som finns i överflöd.

Behandla med kaffe eller te

Ett annat gammalt knep som är värt att nämna ändå är att behandla postern eller affischen med utspätt kaffe eller te. Te blir lite ljusare och kaffemörkare. Du kan även blanda ihop dem. Det är bara att prova sig fram. Denna poster har jag behandlat med kaffeblask kvar från morgonens fukost.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.