Vi har köpt vårt medelhavshus

Vi har köpt vårt medelhavshus

Jag har svårt att förstå att det är sant, men vi har faktiskt äntligen köpt vårt medelhavshus. Som jag längtat och som vi letat framför allt. Under flera år har vi letat efter ‘vårt’ medelhavshus och nu äntligen har vi hittat hem. Självklart behöver vi renovera och fixa en hel del på huset men samtidigt får vi nu en chans att sätta vår prägel på huset.

När det kommer till husköpet så har vi tänkt att själva huset går att ändra på men inte läget, utsikten eller grannarna. Något vi har fått lära oss den hårda vägen. Jag föll för utsikten och läget och det faktum att den närligggande byn heter La Romana. Det var så givet på något vis att det skulle bli ‘La Napolitana en La Romana’ Min lilla bit av Italien fast i Spanien.

Villa La Romana

I spanien och Italien är det vanligt med namn på husen och det kändes ganska självklart att vi skulle döpa huset efter byn som ligger bredvid. Ganska vanligt att man gör så i Italien så det blev ‘Villa La Romana’. huset ligger inbäddat bland oliv och mandellundar med berget i ryggen och med utsikt åt både dalar och berg. Vårt hus är det sista huset med el draget, det säger ganska mycket tycker jag. Ett hus på landet där vi kan gömma oss för världen. En plats där jag förhoppningsvis kommer kunna anlägga min medelhavsträdgård, jag vill fortsätta odla så mycket som möjligt. Vi har redan en hel del som växer runt huset, bland annat har vi några olivträd, mandelträd, Johannesbröd och rosmarin.

Renoveringen av Villa La Romana

Snart påbörjar vi renoveringen och restaureringen av huset. Efter en hel del tankar fram och tillbaka så beslutade vi att faktiskt börja med poolen. På så vis kan barnen roa sig medan vi renoverar. Glada barn, glad mamma. Precis som alltid så kommer vi göra mycket av renoveringen själva och det får ta sin tid. Jag vill använda så mycket återvunnet material som möjligt. Köpa second hand om det går och då kan det ta lite extra tid. När man har väntat så här många år som jag väntat så kan man vänta lite till känner jag. Själva renoveringen är också rolig, att sätta vår prägel på huset. Det är byggt på sent 70-tal och det är väldigt mycket pasteller och 80-tals stil just nu. Ska verkligen bli roligt att göra det till vårt.

Följ gärna vår resa med renovering och restaurering på instagram kontot Villa La Romana

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.