Vår i vårt växthus

Det är måndag morgon. Ute faller lite lätt snöblandat regn men under helgen som gick spenderade jag till största delen i mitt växthus. Det är vår i växthuset.

Jag har officiellt startat växthussäsongen för i år. Jag började ned en liten första vårstädning. Sopade golvet på fallna löv och jordrester. Den stora vårstädningen med att putsa fönster osv får vänta tills det blir lite varmare.. Förra året vid den här tiden så hade jag inte växthuset.., då var det en pergola som hade förvandlats till förråd, så trist. I år är alltså första året. Min första vår i växthuset. Första vårvintern jag kan stå här inne i skydd mot vind och kyla och tjuvstarta våren. Underbart kändes det.

Medelhavsvinter

Eddie drog in el i vintras så jag har lite värme på. Olivträdet och fikonträdet har klarat sig bra i växthuset under vintern. Riktigt bra faktiskt. Jag var lite osäker hur det skulle gå eftersom det har varit första vintern som sagt, men jag försökte efterlikna medelhavsvinter så mycket som möjligt. Jag satte upp växtbelysning och flyttade in växterna i mitten av växthuset eftersom det är kallare vid fönstren. Packade in krukor i filtar och värmande täckmaterial. Jag har vattnat sparsamt och slutat med växtnäring. Men i helgen såg jag knoppar på fikonträdet så kände att det var dags att väcka dem till liv igen.

Första förodlingarna

Jag har även börjat lite förodlingar nu. Basilikan växer på, har tom planterat om den och jätterverbenan har äntligen tittat fram. Jag har försått lite fröer från nya varumärkwt New Botanic. Så fina och färdigkomponerade fröblandningar i ljuvliga kurerade trädgårdskollektioner. Varje fröbox kommer dessutom med genialiska kokosfiber briketter som man försår i. Så himla smidigt att slippa dra fram jord så här i början av säsongen. Allt är förberett. Det enda man behöver göra är egentligen att tillsätta vatten, och stoppa ner frön i briketten. (efter att de svält upp av vattnet).
Just nu tävlar jag ut en valfri kollektion på instagram, missa inte det. Du hittar tävlingen här.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.