Low buy february

Vad blev mitt inköp under februarimånad? En ganska oväntad sak och egentligen kanske lite knasig. Jag återkommer alldeles strax till vad det var jag köpte denna månad men först måste jag bara dela med mig av hur det har känts så här två månader in på utmaningen. Det bästa jag kommer på för att jämföra känslan med att minska/sluta shoppa är socker. Ja, ni vet som när man slutar äta socker.. först får du cravings men sedan går det över och till slut vänder det så att när du väl får en kopp kaffe med socker i så tycker du det smakar avskyvärt. Nästan äckligt. Lite så känns det. Jag trodde faktiskt att det skulle vara svårare men det är förvånansvärt enkelt. Min svaghet (om man nu vill kalla det så) var att jag spontanshoppade på nätet på kvällarna. Nu läser jag mer istället. Slukar allt från blogginlägg, artiklar, vetenskapliga studier till matrecept. Det blir en hel del om personlig utveckling och näring samt hälsa. Mina favoritämnen. Det i sig triggar ofta igång ett bättre och hälsosammare beteende och så är den positiva cykeln igång. Ganska Fascinerande.

Sportlovsveckan är precis slut och vi har nyss kommit hem från vårt hem i Spanien. Jisses vad jag har tankat energi, sol och njutit av två timmars promenader i ljummet väder varje morgon.

Jag och E tog ju bilen ner före barnen och passade på att ta med oss lite saker jag rensat ut här hemma som passar bättre i spanien. Vi stannade även i Paris som ni kunde se på mitt förra inlägg, 36 timmmar i Paris. I Paris gjorde jag ju ett litet köp som jag inte vet om jag ska räkna riktigt, näligen ansiktskrämen på apoteket. Vi kan väl kalla det ett halvt köp haha.

I Spanien gjorde jag först en stor rensning innan barnen kom ner, skänkte allt de växt ur och inte använder längre. Städade och bäddade rent. Min utrensning i villan här hemma smittade liksom av sig till lägenheten i Spanien. Eftersom lägenheten är bra mycket mindre än villan här hemma så har vi färre saker här och det är så befriande. Så skönt och det blev väldigt tydligt att jag/vi inte behöver så mycket saker egentligen.

Så Sportlovveckan spenderades som sagt mest med långa promenader, cykelturer med hela familjen, picknick på olika stränder och vikar.

Jag lagade även en hel del mat. Jag njuter så mycket av att laga mat på de fantastiska råvarorna i Spanien.

En dag följde jag med Alma för lite shopping som jag hade lovat. Jag följde med in på alla kedjor och ärligt talat så var det lite jobbigt. Ville mest bara ut ifrån dem. Lite som kaffet med socker..

Men det var ändå denna dag jag gjorde mitt februariköp. Jag hade funderat mer eller mindre under hela månaden över vad jag ville ha som mitt enda köp under månaden men inget verkade liksom tillräckligt “bra” för att vara det enda köpet. Förstår ni vad jag menar? Jag vet inte hur många gånger jag tänkte tanken att: ska jag köpa detta plagg? njae men är den “värd” att vara det enda köpet..? alltid blev svaret nej så det blev inget köp. Men sedan när månaden nästan var slut så köpte jag….. ett par vita sport/badshorts på herravdelningen.. Precis vad man behöver en kall februari, visst? så kansigt köp. Fast till mitt försvar så har jag faktiskt letat efter ett par vita shorts i loose fit och höga i midjan så då fick det bli dem. Knasigt eller ej. Får helt enkelt se till att använda dem mycket i sommar. Det som är ännu bättre är ju att E kan ha dem med. Double win. Kanske för att vi fick en så härlig försmak av sommaren som snart är här. 26 grader i skuggan hade vi vissa dagar och jag blir alldeles lyrisk när jag tänker på den underbara tid vi har framför oss.

1 thoughts on “Low buy february

  1. Pingback: FEBRUARIKÖPET, LOWBUY CHALLANGE - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.