Ljummen potatissallad med vårens primörer

En otroligt enkel men minst lika god potatissallad med vårens primörer. Jag gjorde denna sallad till påsklunchen och jag tyckte den blev så god så jag delar ”receptet” här. Jag är otroligt förtjust i potatissallad, då menar jag inte sådan krämig variant från affären utan hemmagjord, ljummen och fräsch. Jag har lite olika varianter som jag brukar växla mellan. När jag var liten i Italien så brukade vi alltid göra en potatissallad på färskpotatis, solvarma tomater, olivolja och oregano.. men det kan vi återkomma till en annan dag för idag blev det primörer som sagt. Jag fick helt plötsligt ett himla sug på krispiga och späda sparris så det blev utgångspunkten.

Jag började med att helt enkelt koka små färsk potatis med skalet på i lite saltvatten. På slutet hade jag i den delen av sparrisen som är längst ner som behöver lite mer koktid. I en stekpanna bredvid och samtidigt som potatisen kokade så stekte jag upp 2 klyftor vitlök i olivolja tillsammans med två handfulla nävar med champinjoner och en späd zucchini och lite spenatblad. När det fräst ett tag på lägre värme så har jag i sparrisen delad i ca 3-4 cm bitar.
jag steker inte för mycket för jag vill behålla lite krispighet och spänst.

Sedan blandar jag ihop allt i en skål, häller över lite mer olivolja, lite havssalt och sedan på med färska örter. Jag valde salvia och oregano som jag tycker passar fantastiskt med potatis. Servera ljummen och njut som den är eller som tillbehör.

Processed with VSCO with j5 preset

1 thoughts on “Ljummen potatissallad med vårens primörer

  1. Pingback: Ljummen potatissallad med vårens primörer - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.