Moon milk med lavande och kamomill

Vid det här laget har nog alla hört talats om golden milk med gurkmeja men idag vill jag skriva lite om Moon milk. Ni vet det gamla knepet om att man ska dricka en varm kopp mjölk om man inte kan sova..? Det är inte alls helt fel. Det är en gammal ayurvedisk tradition. Kokad mjölk med olika kryddor och honung är en väl beprövad metod för att slappna av, känna trygghet och frigöra oxytocin som får oss att må bra vid oro och stress. Bara namnet har en lugnande effekt om du frågar mig. Jag är speciellt förtjust i Moonmilk med lavendel och kamomill. Det brukar vara uppskattat av alla åldrar. Lite mer lättdrucket och mildare i smaken än gurkmeja som är väldigt speciell i smaken. Både lavendel och kamomill har en avslappnande effekt.

Det är många tankar och mycket oro i dessa tider så jag ville dela med mig av detta recept som hjälper mig när tankarna snurrar. Kanske är det placeboeffekt men det gör inget.. huvudsaken är att det känns bra och det är gott. Jag använder helst havremjölk som jag värmer tillsammans med kamomill och ätbar lavendel. Lite honung är gott om man vill ha det lite sötare.

Jag brukar gå ner till köket och värma mjölken på plattan och vispa lite.. sedan tar jag med mig koppen upp till sovrummet och det brukar alltid hjälpa mig att somna. Kombinera det gärna med dina egna sovrutiner om du har svårt att somna. Tex att öppna fönstret. Använda tyngdtäcke och göra andningsövningar är andra bra knep.

1 thoughts on “Moon milk med lavande och kamomill

  1. Pingback: MOON MILK MED LAVENDEL OCH KAMOMILL - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.