Tager vad man haver, lager på lager

Min fjärde månad in på min low buy challange är snart över. Och om det är en sak som jag lärt mig eller som jag reflekterat över så är det hur pass positivt min kreativitet påverkats av att köpa minimalt med saker/ kläder/accessoarer. Jag vänder och vrider på det jag redan har för att se hur jag kan använda det, kanske göra om det eller helt enkelt använda på ett nytt sätt. Det har verkligen kickat igång min kreativitet något otroligt. Jag minns min studenttid då jag hade väldigt liten budget men en enorm kreativitet. Det är som att begränsningar triggar igång mig. Det är så enkelt att bara köpa något nytt så tillslut slutar du tänka och komma på kreativa lösningar själv. Det har jag saknat och nu är det tillbaka med råge. Jag tar denna outfit som jag var häromdagen som exempel. Jag såg en så fin outfit som inspirerade mig. En vid beige vadlång kjol med svart tröja. Ganska enkel men problemet var att jag inte äger någon sådan kjol så jag kollade vad jag faktiskt hade. Denna beiga klänning från förra året med ett smalt bälte i midjan fick ett helt nytt uttryck, Däremot blev ingen svart tröja jag hade fin över de puffiga ärmarna. Jag testade då med denna ärmlösa topp och det blev bättre än jag tänkt mig.

Hade jag inte haft min low buy challange så skulle jag nog ha köpt en kjol. Jag hade nog inte ens kommit på tanken att skapa denna kombination. Nu kan jag istället göra så här och tänka efter ordentligt innan jag köper en sådan kjol. Det kanske är så att det saknas en sådan i min garderob men då lär jag märka det. Inget impulsinköp och det är stora framsteg för mig. Jag kan även ha klänningen över ett par slacks, speciellt nu när vädret hoppar mellan hagel och vårvärme.

i övrigt så har det gått förvånansvärt bra med min utmaning. Under mars köpte jag ingenting, vi får se hur det går nu under april. Det har ju inte direkt varit läge att handla så som situationen ser ut nu och man tillbringar så mycket tid hemma men det är några saker jag funderar lite på. Ska låta idéerna landa lite först. Ibland går det över..

1 thoughts on “Tager vad man haver, lager på lager

  1. Pingback: MAN TAR VAD MAN HAVER LAGER PÅ LAGER - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.