Residus skapar magi av rester

I samarbete med Residus.

Jag har nyligen upptäckt Residus, ett hållbart varumärke som tar tillvara på rester inom textilindustrin men även använder hållbart producerade material som ecovero för att skapa magi. Det här är så bra att jag inte vet vart jag ska börja.. Residus drivs i Stockholm av Elin Mohlander och Evalena Jonsson sedan 2016. Tillsammans skapar de ett mer cirkulärt och hållbart mode. Tex denna svarta klänning jag bär på bilderna nedan. Benedicte, klänningen är gjord av återvunnet material som annars skulle ha kasserats. Den är även vändbar så egentligen är det två klänningar i en. Jag som älskar att vända, vrida och tvinna plagg för att få ut så många olika kombinationer som möjligt går igång på detta. Tänker även att det är den perfekta klänningen att packa ner i väskan för en resa. Två klänningar i en. Har man en tröja över så blir det lätt en ”kjol”.. materialet är stretchigt och följsamt. Den ena ringning är en båtringning och den andra mer hjärtformad. Den hjärtformade ringningen kan man justera både upp och ner över axlarna för att skapa lite olika stil och känsla. Den är även vacker att ha i bak.

Sedan har jag även hittat min midsommar drömklänning hos Residus.. jag delade en bild på stories för ett tag sedan på en liknande klänning och då blev jag så glad när jag hittade denna hos dem,

En ljuvlig dröm i bomull och siden med en vacker broderad kant nedtill. Axelbanden knyter jag lite olika och kan på så vis justera längden och djupet på urringningen på klänningen. Visst är den underbar!!? Nu väntar jag bara på att värmen ska komma tillbaka igen. Skulle du vilja titta närmare på detta hållbara och lokala företag så har jag även en rabattkod som ger 30% under maj månad: LP30 RESUDUS

1 thoughts on “Residus skapar magi av rester

  1. Pingback: RESIDUS SKAPAR MAGI AV RESTER - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.