Papayasallad för varma dagar

En super enkel sallad som alltid imponerar när jag serverar den är denna papayasallad. Jag gör den varje sommar och den är galet god och ser så där intressant och aptitlig ut. Riktigt enkel sommarmat, precis som det ska vara. Ser ut som om du lagt ner mycket tid fast egentligen tog det bara några minuter. Är vi ett större sällskap så brukar jag servera salladen på ett större fat som inte är så djupt, det blir så vackert och ser så maffigt ut då. Så om du vill imponera lite på dina gäster eller familjen så rekommenderar jag att du provar denna papaya sallad. Papaya började äta mer under den tid då jag bodde i Venezuela. frukten är vanlig där och man kallar den för lechosa, vilket betyder mjölkig. Jag åt så mycket papaya, med en sked rakt ut frukten eller så mixade jag den med havremjölk vilket jag lärde mig i Colombia. Otroligt gott. Men för att variera lite så hittade jag på denna sallad och nu gör jag den varje sommar då papaya innehåller så många nyttigheter för både hud och hår men även är fantastisk för matsmältningen.

Du behöver följande:

 • Baby spenatblad
 • Papaya som är lagom mogen, den ska kännas lite som en mango eller avokado, lite mjuk men ändå fast.
 • Valnötter
 • Koriander
 • Chili
 • Feta ost
 • olja
 • havssalt
 • Honung
 • Korianderpesto om du vill briljera men inte nödvändigt. Bara mixa färsk koriander, olja, valnötter.

Börja med spenatbladen och lägg sedan resten av ingredienserna ovanpå bädden av spenat i lager. Uteslut honung och fetaost om du är vegan eller byt ut till något annat.

Ett litet tips om det inte är säsong för papaya så har jag gjort samma sallad men bytt ut till päron eller persika ibland. Det blir också otroligt gott.

1 thoughts on “Papayasallad för varma dagar

 1. Pingback: PAPAYASALLAD SOM IMPONERAR - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.