Hallrenovering, steg för steg

Äntligen är vi klara med hallen. Det blev en enkel hall. Vår hall ser man från köksbordet och från soffan i vardagsrummet så det viktigaste för mig var att skapa ett lugn i hallen. Vi har provat lite olika varianter i hallen under de åren vi bott i villan men jag tror detta är första gången jag känner mig helt nöjd. Det känns luftigt och välkomnande.
Vi började den 13/5 och idag 4/6 blev klara med de sista detaljerna. Vi har inte inrett med någon typ av förvaring i hallen. Jackor, skor etc har vi under trappen vid andra entrén. Detta är kanske inte det typisk svenska men jag tycker det är så skönt att komma hem och slippa mötas av ett berg av prylar och jackor.

Vi började med att sätta in nytt tak med spotlights då det gamla taket var alldeles snett. Vi täckte sedan över brädväggen för att skapa ett mer enhetlig uttryck och mer lugn. Vi tog även bort ett vägghängt skåp som genast gjorde att det blev luftigare. Vi tog även bort hyllan och bytte spegel. Spegeln är en standard modell från ikea som jag har skrapat bort all vit färg på. Den rustika träskivan räddade jag från källaren när de rev ut allting. Så det är i princip det enda som är kvar från källaren. Fint med en sparad detalj ändå.

Jag lämnade ett litet utrymme mellan skivan och elementet så man kan lägga vantar på tork under vintern. Jag kommer även att sätta upp dolda krokar så småningom så att barnen kan hänga lite saker där sedan när vardagen är i full gång igen.

En skål för bilnycklar är det enda som står framme. Inga hemnycklar eftersom vi har kodlås.

En bänk som jag hade sedan tidigare men som jag klätt om med linnetyg. Jag har även valt att sätta upp gardiner över dörrarna då jag tycker att det blir mer ombonat då. Det drar mindre om vintern och så mjukar det upp lite. Vi har dolt gardinstången bakom stuckaturen som vi också satte upp.

På golvet ligger en sisalmatta från Ikea och jag har klippt den så den passar perfekt. Skönt med en stor matta som samlar upp grus osv, speciellt på vintern.
Så här såg det ut innan vi började för tre veckor sedan..

1 thoughts on “Hallrenovering, steg för steg

  1. Pingback: EN ENKEL HALL, RENOVERINGEN STEG FÖR STEG - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.