En rustik träbänk

Min rustika träbänk är klar och jag tror den blev till och med bättre än vad jag trodde. Jag rädade ju en hel hög med gammalt återvunnet rustikt trä för en tid sedan. Gamla syllar som min granne haft i trädgården minst ett decennium och innan det så var de tågräls. Men nu står de här hos mig i form av en bänk.

Varje gång jag går förbi bänken eller öppnar altandörren så vinden sveper förbi den så för den med sig små doftpuffar av tjära.

Kanske ska tillägga att det är en av mina favoritdofter. Finns nog inget som doftar mer svensk sommar än tjära. Jag förflyttar mig till bryggan på landet och känner mig så glad inombords. I en intervju jag gjorde för Svenska Dagbladet så var faktiskt en av frågorna vilka mina favoritdofter var och jag svarade just tjära. Älskar för övrigt även doften av trä, bladen på citrusträd och regnvåt asfalt. Även doften av böcker..

Det bästa med bänken är att den doftar lite lätt av tjära fortfarande.

Men tillbaka till syllarna och träbänken. Några av dem hamnade i min trädgård där vi använde dem för att rama in några rabatter. Men bänken är min favorit. Jag har lite kvar som jag funderar över ett sidobord som jag vill göra. Har inte funderat klart riktigt hur jag vill att det ska vara så vi avvaktar lite. En annan sak som är värt att nämna när det kommer till gamla syllar.. är att vissa av dem kan vara behandlade med en kemikalie som inte är bra att andas in så dessa ska man inte ha inomhus. Jag läste på lite och tydligen luktar dessa syllar lite speciellt. Om de inte luktar illa så är det ingen risk. Mina luktar bara lite tjära som tur är.

Jag har velat ha en rustik träbänk som denna jättelänge men inte haft turen att hitta någon. Ibland (och ganska ofta när det kommer till mig) så får man helt enkelt göra det själv om man vill ha något.

1 thoughts on “En rustik träbänk

  1. Pingback: RUSTIK TRÄBÄNK - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.