En super spenatsoppa

Eller en spenatsoppa som är så mycket mer än så. Laddad med superfood och dessutom superkrämig och väldigt mättande. En spenatsoppa värd att dela med sig av helt enkelt. För övrigt så tycker jag att soppa är lite underskattat tyvärr. Jag älskar grönsakssoppor, det är ett så enkelt sätt att få i sig flera näringsämnen och dessutom bra sätt att rensa kylen på små bitar. Denna soppa som jag kallar spenatsoppa innehåller även grönkål, zucchini, ärtor och färska örter. En perfekt soppa att göra nu när så mycket av detta frodas ute.

Det är enkelt att göra den riktigt matig om man vill. Jag hade tex i en mozzarella som fick halvsmälta och bli så där krämig och god. Jag kan även rekomendera att försiktigt knäcka i ett ägg precis när soppan blivit klar och står på eftervärme. Lite som klassisk spenatsoppa med ägg men här får den bli lite mer pocherad direkt i soppan vilket dessutom är så mycket enklare än att dra fram ytterligare en kastrull för att koka ägg separat.

Jag börjar med att fräsa gul lök och vitlök tills de blir gyllene sedan har jag i zucchini och grönkål. På med vatten och lite grönsaksbuljong och kryddor efter smak. Jag valde följande, kummin, salvia, oregano både torkade och färska. Sedan häller jag på kokosmjölk och kör med stavmixern i kastrullen så soppan blir riktigt krämig och fluffig. Sedan i med färska spenatblad. Häll upp på tallrik och ringla lite olivolja över tilsammans med flingsal. Njut!

Detta behöver du till 2 stora portioner, men är enkelt att byta/öka /minska efter tycke:

 • 1 liten gul lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • ½ zucchini
 • ½ dl ärtor
 • 1 näve spenatblad
 • 1 grönsaksbuljong
 • Kokosmjölk/grädde
 • Salvia
 • Oregano
 • spiskummin
 • salt, vitpeppar
 • olivolja
 • Valfritt: ägg / mozzarella

1 thoughts on “En super spenatsoppa

 1. Pingback: En super spenatsoppa - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.