Carl Eldh’s Atelje

Som jag längtat efter mina konstrundor, att besöka museer och utställningar. Denna höst ska jag försöka fylla med två saker, kultur och natur. Som högsensitiv person har jag lärt mig vikten av att vistas i vackra miljöer. Det ger mig så mycket balans och positiv energi. Naturen och konsten är lite samma sak, naturen är ett konstant växlande konstverk och under hösten har den sitt Grand finale. När jag var yngre så förstod jag inte varför jag mådde dåligt i vissa miljöer och så himla bra i andra. Nu vet jag att det beror på min hög känslighet. Jag reagerar starkt på min omgivning och det kan vara både positivt och negativt. Mestadels är det positivt, speciellt nu när jag är medveten om det och därmed kan styra det bättre.

En plats som fick mig att må extremt bra är Carl Eldhs Ateljé museum som jag besökte tillsammans med Karin Lind i söndags. Allting harmoniserade så väl med min personliga smak och estetik. Det underbara ljusinsläppet i de magnifika fönstren, det rustika plankgolvet, silvergrått av såpa och tiden. Vackra skulpturer givetvis men även vackra möbler med perfekt patina och sedan tegelgolvet som jag drömmer om. Om jag hade varit en plats så hade jag nog kunnat vara just denna ateljé.

1 thoughts on “Carl Eldh’s Atelje

  1. Pingback: Carl Eldh’s Atelje - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.