En helg på båten i september

Vi bestämde oss för att åka ut med båten efter jobbet igår fredag.. lite spontant och utan några som helst förväntningar.

Jag var egentligen inställd på lite höstregn och mys under kapellet med regnet smattrandes. Men istället blev det en magisk solnedgång, vi satt länge och pratade, drack lite vin och åt ost långt in på småtimmarna innan vi gick och la oss i hytten. Det kändes nästan som ett fint avslut på sommaren, ett liten avsked tills vi ses igen..

Denna gång hade vi med oss ett litet gasolkök eftersom det inte finns något kök på båten, så himla mysigt att kunna göra en kopp te på kvällen eller kaffet på morgon. Känns som vi kan förlänga båtsäsongen lite nu när man kan få något varmt i sig när temperaturen ute sjunker. Tänker att vi ska kunna ta några turer till under september och kanske en bit in på oktober. Just att kunna äta något på båten är nästan halva grejen för mig.. lite som camping, eller vanlife fast på båten.. denna gång la jag fokus på god frukost. Tog med mig hemmabakat surdegsbröd, god ost och ljuvlig marmelad från Nicolas Vahé. Små saker som gör stor skillnad och lyfter hela upplevelsen. Favoriten är fikonmarmelad men cocos med passion var också underbar. Kommer i små burkar och är jättelätt att ha med i packningen.

Emaljkoppar och tallrikar istället för plast är också en humörhöjare.. jag har redan börjat planera maten för nästa båttur.. så roligt.. och alla vet ju att allt smakar bäst till havs eller till fjäll.
I vanlig ordning stannade vi till på en av de tusentals öar som finns i skärgården och de är minst lika underbara nu som under sommaren.. eller kanske att jag gillar dem ännu mer nu.. jag tycker det är så vackert när naturen är mellan säsonger och det blir lite kargare och mindre människor. Det var vi och kråkorna vilket passade oss alldeles utmärkt.

Jag upptäckte också att mina nya ballerina från Vivaia är helt perfekta på båten, gummisulan ger perfekt grepp och eftersom de är vattentåliga passar de strålande.. kunde även gå på klipporna utan att slinta eller halka. Riktigt imponerad faktiskt av dessa skor. Att det kan bli så här bra på återvunnen havsplast.. När vi kom hem sen på lördag eftermiddag gjorde jag en krämig svamprisotto med extra parmigiano. Det gungar fortfarande under fötterna. Har inte riktigt vant mig ännu men längtar tills nästa tur. Hoppas det regnar då så jag kan ha tjocktröjan och raggsockorna och ett glas rött i en handen.. älskar hösten..

1 thoughts on “En helg på båten i september

  1. Pingback: En helg på båten i september - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.