Tidlösa skor

När vi ändå är inne på ämnet tidlöshet så tänkte jag att vi fortsätter lite till på ämnet. Men denna gång fokuserar på tidlösa skor. Jag höll på med min årliga genomgång av garderoben igår, ni vet gå igenom höst och vinterplagg, vad har barnen växt ur? Vad ska säljas, plockas fram och tvättas.. Jag kom till skorna och jag kände att vissa skor kändes så himla daterade.

Rent generellt så är det något jag tänker mycket på den senaste tiden, hur pass mycket man kan se på en sak/plagg/möbel/skor osv när den är daterad. Jag har nog alltid varit en skoperson vilket har gjort att jag har fallit för en del trender (och fortfarande gör) men när jag skulle rensa bland mina skor så är det vissa som får följa med genom var och varenda rensning och andra känns nästan lite fåniga när man tittar på dem. Så klart är det ju de där trendiga skorna som blir “fåniga” ganska fort, daterade. Vilka skor får stanna kvar genom varje utrensning? Vilka är tidlösa och klassiska? Där har vi det intressanta.

Jag har gjort lite efterforskning faktiskt, tittat på en himla massa bilder. Bilder från nu och många som är äldre. Vilka skor på de äldre bilderna fungerar än idag? Givetvis är det ganska individuellt och smaken är ju som bekant olika men jag tror ändå att jag fått fram en ganska tydlig linje som fungerar för mig. Kanske även för dig.

Snörskor var något som kom ganska högt upp på min lista över tidlösa skor. Jag kunde gå väldigt långt bak i tid och stil och hitta snörskor. både lågskor och kängor. När jag tittade noga på olika modereportage så var det just denna typ av sko som återkom. Snörskorna flyger lite under radarn, diskreta och androgyna.

Dessa snörskor är köpta second hand, från Ecco. Så tacksam att förra ägaren har gått in dem åt mig.

Jag har plockat fram några andra favoriter ur min garderob som jag återkommer till. Jag har blandat både vår, sommar och vinterskor för jag tycker det ger en mer rättvis bild. Ett par stövlar och vita sneakers saknas dock i bild. Ser ni hur jag tänker? Dessa skor känns väldigt tidlösa i mina ögon, håller du med? Inga konstiga klackar eller former. Passar till både kjol, klänning och byxor. Under de kallaste snöslaskiga månaderna bor jag i Curlingkängor, hoppar i och ur dem som om de vore tofflor. Varma och torra. Under hösten är snörkängorna helt perfekta och passar utmärkt till vardags. Så neutrala och tar inte över.. Kan du sätta ett årtal på snörkängorna? nej, tänkte väl det.. Sen har vi loafers, snörskorna och slingbacks.

Här är några bilder från Pinterest som jag personligen tycker är väldigt tidlösa, skorna finns där men är inte i fokus och de har ingen datumstämpel.

Här är några andra liknade och tidlösa skor. (Adlinks)

1 thoughts on “Tidlösa skor

  1. Pingback: Tidlösa skor - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.