Kantarelltoast med tryffel

i samarbete med Nicolas Vahé.

Att laga god mat ska vara enkelt och okomplicerat. Jag är inte så mycket för invecklade och pretentiösa rätter utan tror mer på att det utsökta finns i god kvalitet och i det enkla. Kanske har det med mina italienska rötter att göra. Maten i södra italien är oftast oerhört enkel men också ljuvligt gott. Min dotter och hennes pojkvän var ute och plockade svamp härmodagen och fick ihop en otrolig mängd trattkantarell och jag passade på att göra kantarelltoast med tryffel. Både kantarell och tryffel är två stora favoriter hos mig och att blanda dessa två är ren och skär magi.

Under helgen som passerade så packade vi ner vårt lilla gasolkök, kantareller och tryffel och gick ner till sjön för att njuta av våra kantarelltoast nere vid vattnet. Det blev lite som ett hejdå till sommaren, ett fint avslut och inte minst otroligt gott och enkelt.

Doften som spred sig när kantarellern och vitlöke fräste i tryffeloljan var smått berusande. Ni vet hur det sägs att all mat smakar så mycket bättre utomhus i naturen,, det är mer än sant och denna kantarelltoast är nog den godaste jag ätit. Det var dessutom så barnsligt enkelt, nästan så det kändes som man fuskade fast egentligen var det bara tack vare himla fina råvaror. De nyplockade kantarellerna fårn skogen, den fina tryffeloljan och så hade jag en tryffelkräm som jag bredde på surdegsbrödet. När kantarellerna hade stekt nästan precis klart så hade vi i skivad sommartryffel på burk. Ljuvligt gott.

Så härgjorde jag,

Olivolja med tryffel värmdes upp i stekpanna tillsammans med en liten vitlöksklyfta. Rengorda kantareller stektes på medelvärme. När de var nästan klara la jag i två skivor tryffel och en nypa havssalt. På brödet bredde jag tryffelkräm innan jag la kantarellerna på det. Så enkelt. Samtliga produkter inklusive stekpannor finns hos Nicolas Vahé. Älskar hur de gör att den enklaste maten får ett lyft, ett litet gourmé lyft.

1 thoughts on “Kantarelltoast med tryffel

  1. Pingback: KANTARELL TOAST MED TRYFFEL - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.