Så fick jag mitt hår att växa snabbare

Ungefär 15 centimeter har mitt hår växt på 10 månader, för mig är det ett galet bra resultat. Mitt hår brukade få kluvna toppar dagen efter jag varit hos frisören i princip.. skämt åsidå men ni fattar.. Mittt hår slutade alltid växa när det kom strax över axeln eller gick av.. hur som helst så blev det inte längre än till axlarna. Men nu har det hänt något, mitt hår är friskare och fylligare och det har växt hela 15 cm utan att gå av eller bli så där slitet. För att få denna förändring så har jag gjort en hel del saker som jag tänkte dela med mig av idag. De flesta punkterna är enkla saker man kan göra själv och som inte kostar något. Jag tänkte att jag delar upp det i två block, saker jag gjort själv hemma till vardags och några saker jag fått hjälp med på salong.

Först lite hårhistoria, mitt hår blev sämre i samband med mina graviditeter precis som för många andra. Sedan har jag ätit väldigt lite protein under många år då jag ätit en kost som har varierat mellan rawfood/vegan/vegetarisk. Håret fick inte tillräckligt med näring helt enkelt. För att kompensera den tunnare håret så satte jag in extensions och sedan använde jag clip in extensions med. Båda varianterna slet ännu mer på håret. Det spelar ingen roll vad de säger, extensions sliter. Punkt. I lite halvdesperata försök att piffa till det trötta håret började jag tona och färga håret mer, ofta hemma för med två barn och två företag fanns inte mycket tid över till frisörbesök.

Men sen vid årsskiftet så bestämde jag att nu är det nog! Operation spara ut hår och få det friskt igen började på allvar. Jag lovade mig själv att börja ta hand om mitt hår som om det vore min käraste ägodel. Jag klippte av det vid käkbenet och började om från början. Detta är vad jag gjorde:

Saker jag gör själv hemma

 • Sluta färga håret själv
 • Slutat använda kemikalier i håret, kollar noga innehållet i shampo mm
 • Slutat med syntetsikt torrshampo, det täpper igen hårbotten och minskar därmed hårväxten.
 • Borstar håret varje kväll med fokus på hårbotten för att öka cirkulation.
 • Masserar med fingertopparna för att öka blodflödet. När blodflödet ökar så växer håret bättre.
 • 1/ vecka gör jag en hårbotten skrubb för att hårbotten inte ska bli täppt på (döda hudceller mm) samtidigt som jag har i en hårinpackning för längderna.
 • Jag äter Biotin 1000 mg, Öljästtabletter, C- vitamin och Järn. Varje dag.
 • Jag äter ägg och avokado så ofta jag kan. Fullt med vitaminer som håret gillar.
 • Dricker vatten mer än vad jag brukar.
 • Jag har i en hårolja i topparna varje dag, några droppar räcker. Jag använder Saphira Mineral treatment oil.
 • Fönar och lockar håret sparsamt.
 • Sover med håret i en hög lös tofs, använd en sammets scrunchie tex för att minska slitning och friktion.
 • Använda hårklämma i stället för hård tofs till vardags så att håret inte går av.
 • Sova på siden örngott är bra både mot sovrynkor och hårslitage.
 • Sover med kokosolja i håret 1/vecka. Gör det kvällen innan jag vet att jag ändå ska tvätta håret dagen efter.

Jag har bland annat använt mig av nedan produkter.

Adlinks

På salong

Sedan maj går jag enbart till samma frisör, Sofia på Nown. Hon hjälper mig med att göra intesiva vårdkurer på mitt hår och skapar en glans som är helt fantastisk. Att gå till henne har varit ett fantastiskt kompliment till allt jag gjort själv hemma. Jag ger henne liksom ett bättre utgångsläge. Sedan är det så kul att höra från ett proffs att mitt hår har blivit så mycket bättre. Blir så peppad att forstätt då. Vi har gjort följande med mitt hår.

 • En dunderkur med alla steg i olaplex
 • Färgar enbart med skonsamma produkter från Kevin Murphy som inte sliter på håret.
 • Klipper minimalt på topparna och fokuserar på utväxt.

Här är bild på mitt hår tagit precis innan Sofia tog över, man kan se hur myket det växt, tänk att jag hade det vid käkbenet för ett drygt år sedan. På andra bilden har Sofia använt Kevin Murphy färg, klippt ca 2 cm och lite lockar så då åker ju håret upp lite.

1 thoughts on “Så fick jag mitt hår att växa snabbare

 1. Pingback: SÅ FICK JAG MITT HÅR ATT VÄXA SNABBARE - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.