Badkaret blev som nytt med lite färg.

Badkaret har fått en makeover med hjälp av lite färg. Förmodligen blir detta årets sista DIY projekt. Kan detta med att måla badkar tillochmed vara det äldsta diy som finns..? Nej, kanske inte det äldsta men det är knappast en innovation men jag tycker ändå att det var värt att delas. Lite som en påminnelse om vad man kan göra med gamla badkar.
Jag köpte badkaret begagnat för flera månader sedan och det är ett sådant badkar som är i nyproduktion men ska likna ett gammalt emalj badkar på tassar. Tassarna på badkaret hade korroderat lite men om man ska måla ett badkar så är det snarare bara bra då färgen fäster mycket bättre på den skrovliga korroderade ytan.


Som badkarshylla har jag en gammal strandplanka från ”vår” strand i Spanien. I ett tidigare inlägg har jag berättat om hur vi en gång för flera år sedan fyllde bilen med gamla soltorkade brädor på väg hem till Sverige igen. Sedan dess har vi gjort både bord och hyllor med brädorna.


Jag rengjorde utsidan på badkaret och målade sedan med en pensel och kakelfärg. Färgen luktar lite starkt så öppna gärna ett fönster om du tänker måla badkaret du med. Jag började med ett riktigt tunt lager mest för att färgen skulle få fäste, sedan gäller det att man går tillbaka och ser efter så det inte blir rinn märken, dra lite med penseln där färgen runnit lite. Eftersom det är en yta som inte absorberar färg så blir det lätt att färgen rinner lite. Färgen torkar snabbt men jag målade på kvällen efter jobbet så det blev ett lager ens kvällen och sedan fortsatte jag kvällen efter. Jag använde denna färg. Jag gillar att den är ganska matt. Det känns som att det svarta badkaret nu binder ihop allting i badrummet. Det svarta fönstret, skåpet och toalettsitsen.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.