Konst i köket

Jag har några favoritställen för att hänga konst, nämligen kök och badrum. Det gör enorm skillnad. Eller överlag att hänga/ ställa tavlor på lite oväntade ställen som inte bara är över soffa och säng..
Nyss hemkommen från en smått magisk resa till Italien där jag fick en emotionell bergochdalbana när jag träffade släkt jag inte sett på många år. Bland annat min farbror Claudio som är konstnär och restauratör. Älskade att hänga i hans studio och måla när jag var liten, så mycket att pappa gjorde ett vinrött staffli åt mig när jag fyllde 10. Min farbror Claudio propsade på att ge mig två tavlor när jag stod där inne och trånade, jag var ganska lätt att övertala..

Den första jag valde var detta köksstilleben.. som passande nog kommer att få hänga här i köket..

Är det inte lite roligt att min farbror målar stilleben och jag fotar mina stilleben innan jag äter upp dem😂

Ska fixa en ram till den så småningom, men ingen stress.. tycker den är fin så här med, utan ram.
Älskar att jag har en bit av min mysiga farbror hemma i köket när jag lagar mat.. lättare att plocka fram minnet av att sitta under vindruvsrankorna och äta pasta tillsammans då❤️ Så man kan säga att det var väl värt att släpa med mig tavlorna på flyget.. en del släpar taxfree-påsar andra kånkar tavlor.. livet💁🏻😂

En annan tavla står på elementet i väntan på att följa med till hemmet i Spanien, inte målad av min farbror men rolig då det är Simon Bolivar som befriade flera Latinamerikanska länder däribland Venezuela där min man kommer ifrån.
Jag gillar när konsten betyder något och säger lite om personerna som bor där tavlorna hänger. Sen är jag ganska respektlös och blandar helst oljemålningar, foton, litografier, stil och form..
Apropå kök så är jag väldigt glad över att vara hemma i mitt egna kök igen. Hur underbart det än är att resa så saknar jag att laga mat på mitt sätt i mitt egna kök..

Ikväll blev det ensalada mixta, gott så.. känner att jag behöver lite lättare mat efter italienresan haha

3 thoughts on “Konst i köket

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.